Атрактивнија и напреднија: Хјундаи освјежио електричну Кону

Кликс
Foto: Кликс

Након што је Кона с бензинским мотором прошла третман редизајна, Хјундаи је исто учинио и с електричном верзијом.

Кона Електрик је "затегнула" боре те је добила низ технолошких побољшања за 2021. годину. Највеће промјене представља уклањање решеткастог панела те усвајање елегантне предње маске која представља очигледну разлику у односу на модел с конвенционалним погоном.

Нова танка ЛЕД дневна свјетла и редизајнирана предња свјетла су присутна и на електричном моделу, а ту су и аеродинамичнији нижи усисници. Задњи дио је углавном непромијењен, али су свјетла суптилно промијењена како би се разликовала у односу на она на старом моделу.

Кона Електрик сада има 12,25-инчни дигитални кластер у стандардом опреми, а опционо се нуди екран интотаинмент система у истој величини док стандардда износи 8 инча. Стражња сједишта сада имају функцију гријања, а путницима је на располагању нови УСБ порт.

Побољшања Хјундаијеве Блулинк услуге повезивања подразумијевају гласновну контролу, пуњење на даљину и контролу клима уређаја на даљину како би се аутомобил загријао унапријед уколико је укључен на пуњач.

Кона Електрик је и даље доступна с 39,2 kWh батеријом, мотором од 134 КС и дометом од 304 км, а ту је и мотор од 201 КС с батеријом од 64 kWh и дометом од 483 км.

Редизајнирани модел је и сигурнији захваљујући новим системима попут система праћења слијепог угла, cross-traffic система, система за сигуран излазак из возила, као и eCall сервису који аутоматски обавјештава надлежне службе у случају несреће.

Продаја почиње у марту, а цијена још увијек није објављена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана