Астон Мартин представио DB12 Volante

GS
Foto: Aston Martin

Сматран првим супер тоурером, Астон Мартинов модел DB12 очекивано је добио кабриолетску изведбу.

Најновији Воланте модел из Астон Мартина увелико је наследио прелепи дизајн coupea уз неограничени простор за главу након што је уклоњен фиксни метални кров. Функцију тог крова преузео је склопиви кров од тканине који садржи осам изолацијских слојева како би унутрашњост остала тиха током дугих вожњи.

За спуштање крова је потребно 14, а за подизање 16 секунди, а тај процес се може обављати при брзини до 50 км/х.

Такође, возач не мора нужно бити у аутомобилу како би покренуо спуштање или подизање крова јер може користити у кључ за даљинско управљање с удаљености до два метра.

Кров је оперативан и при чеоном вјетру брзине до 50 км/х.

Астон Мартин ће продавати елегантни кабриолет стандардно с црним кровом, но купци могу наручити ДБ12 Воланте с црвеним, плавим или црно-сребрним кровом у комбинацији с многобројним опцијама боја каросерије и унутрашњости.

Ако се аутомобил наручи са специјалним опцијама из одела Q бy Астон Мартин, онда је избор још и већи.

Као и цоупе, кабриолет има 2+2 конфигурацију сједишта, а покреће га 4,0-литарски В8 твин-турбо мотор који развија 671 КС и 800 Нм обртног момента.

За убрзање од 0 до 100 км/х потребно је 3,7 секунди, тако да је само десетинку спорији од стандардног модела ДБ12. Максимална брзина износи 325 км/х.

Сва снага се преноси на точкове путем назад постављеног осмостепеног аутоматског мењача који сарађује с претварачем обртног момента, задњим електронским диференцијалом с ограниченим проклизавањем и осовином од карбонских влакана.

Напред су кочиони дискови промјера 400, а назад 360 мм и дио стандардне опреме, док је у понуди и карбон-керамички пакет који је лакши за 27 килограма.

ДБ12 Воланте користи 21-инчне коване фелне с Мишелин Пилот Спорт 5 гумама, преноси Б92

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана