Aston Martin DBS и DB9 како их види Zagato

Aгенције
Aston Martin DBS и DB9 како их види Zagato

Aston Martin и Zagato још једном су удружили снаге. Овога пута повод је вијек постојања британског произвођача, а крајњи резултат је заиста импресиван.

Zagato је унио преко потребну дозу италијанског стила у обиљежавање стогодишњице чувене острвске аутомобилске марке.

Италијани су дизајнирали два јединствена аутомобила - DBS Coupe Zagato Centennial и DB9 Spuder Zagato Centennial. С обзиром да је ријеч о возилима која су креирана поводом значајног јубилеја, осврт на један период историје Aston Martinа наглашен је ретро дизајном.

Аутомобили одишу елеганцијом карактеристичном за Zagato, а задржане су и специфичности Aston Martinа, попут препознатљиве маске хладњака.

Zagato је остао дослиједан свом стилу обликвања крова кабине код Coupeа, тако да он има познато, двоструко таласасто заобљење:

Aston Martin DBS Coupe Zagato Centinneial намjењен је купцу из Јапана, чији је интезитет остао непознат, баш као и сума новца коју је нови власник морао да издвоји да би уживао у овом јединственом аутомобилу.

Aston Martin DB9 Spuder Zagato Centinneial дизајниран је у сличном стилу, а умjесто тврдог крова, аутомобил има склопиви платнени кров:

За разлику од купца претходног модела, будући власник кабриолета није анониман. У питању је амерички колекционар аутомобила, Питер Рид, који у посjеду већ има један Aston Martin настао у сарадњи са кућом Zagato - модел DB7 Zagato из 2002.

Zagato за сада није објавио техничке детаље и спецификације мотора ова два модела, а вjерује се да су за погон употребљене V12 јединице из оригиналних верзија DBS и DB9.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана