''Apple'' још увијек ради на свом аутомобилу који ће дебитовати 2021. године

Кликс
''Apple'' још увијек ради на свом аутомобилу који ће дебитовати 2021. године

Компанија ''Apple'' још увијек ради на свом Apple Car аутомобилу који би требао дебитовати 2021. године, тврде добављачи.

''Apple'' је добио дозволу за тестирање аутономног аутомобила на јавним цестама у Kалифорнији још 2017. године, а то је био огроман корак напријед за компанију и њено самовозеће возило.

Међутим, двије године касније је компанија искључила око 200 људи из овог пројекта, због чега се сумњало у будућност плана, но испоставило се да Apple не само да још увијек ради на аутомобилу, него и да је двије године испред оригиналног плана.

Бројни добављачи дијелова с Тајвана се припремају за производњу Apple-овог аутомобила. Ради се о компанијама као што су Heda, BizLink-KY, Heqin и Томита, које производе компоненте за доставу током прва два квартала 2021. године. Коначан производ, односно Appleov самовозећи аутомобил, дебитоваће у септембру наредне године.

Нови извјештај се коси с претходним у којима се наводило да је Apple тек у раној фази преговора с добављачима компоненти потребних за аутономни аутомобил.

У којој тачно фази је развој пројекта, засад није познато, али се према посљедњим информацијама чини да је развој при самом крају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана