АМСРС: Почиње акција контроле припремљености за зиму

Срна
АМСРС: Почиње акција контроле припремљености за зиму

Бањалука - Ауто–мото савез Републике Српске почеће данас у Бањалуци превентивну кампању бесплатне контроле исправности уређаја на моторним возилима и њихове припремљености за вожњу у зимским условима под називом "Безбједна вожња у зимским условима 2015".

Кампања ће трајати до 27. новембра и биће реализована у оквиру "Деценије акције за безбједност саобраћаја на путевима", у сарадњи са Министарством саобраћаја и веза Републике Српске, Министарством унутрашњих послова, Агенцијом за безбједност саобраћаја и локалним заједницама.

Овогодишња акција је превентивно-безбједносног карактера и не садржи репресивне мјере према возачима возила на којима се утврде неисправности појединих уређаја који су предмет контроле, најављено је из Ауто-мото савеза.

Под припремом возила за зимске услове вожње предвиђена је контрола вриједности расхладне течности, квалитета кочионе течности, дубине газећег слоја пнеуматика, свјетлосно-сигналних уређаја, уређаја за брисање вјетробрана и пераче вјетробранског стакла, опреме и прибора коју треба да посједују возачи на основу правилника и исправности амортизера.

Акција ће почети у кругу Ауто-мото друштва "Крајина" у бањалучком насељу Буџак у 9.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана