АМГ "напада" рекорд Порше Панамере на Нирбургрингу

ГС
АМГ "напада" рекорд Порше Панамере на Нирбургрингу

Како би подигао атмосферу пред представљање нове Панамере, Порше је објавио снимак рекордног круга овог модела одвоженог на Нирбургрингу, а АМГ га намјерава "напасти" и вратити титулу најбрже серијске лимузине на свијету.

Најава је стигла прије мање од двије седмице када су људи из Зуфенхаусена подијелили снимак из аутомобила који приказује рекордни круг. Аутомобил кориштен на Нирбургрингу је била нова Турбо С верзија која је надмашила вријеме Мерцедесовог модела АМГ ГТ 63 С, како на дужини стазе од 20,6, тако и на дужини од 20,83 км.

Екипа из Афалтербаха није сретна због губитка круне те се припрема да је врати. На Фејсбуку је ове седмице објављен снимак рекордног круга који је поставио ГТ 63 С 2018. године уз занимљив опис.

"Наш рекордни круг био је најбољи у класи и 'далеко" 0,3 секунде у односу недавни рекорд за који сте можда чули. Можда је вријеме да изађемо на стазу поново", наводи се у опису.

АМГ треба надмашити вријеме од 7 минута и 29,81 секунду на дужој стази, односно 7 минута и 25,04 на краћој конфигурацији стазе.

Поставља се питање коју ће верзију ГТ 4-Door Coupea искористити АМГ за повратак титуле најбрже продукцијске лимузине на Нирбургрингу, преноси Klix.

С обзиром на чињеницу да је Порше благо побољшао рекорд, ГТ 63 С би могао покушати "скинути" неколико десетинки с времена Панамере Турбо С.

Ако АМГ не буде користио исту верзију лифтбека високих перформанси, онда би то могао бити надолазећи ГТ 73е. Овај модел би требао бити представљен у наредним мјесецима, а шпекулише се да ће његов 4,0-литарски твин-турбо В8 мотор развијати 800 КС у комбинацији с електричним мотором. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана