АМГ ГТ63 Про: Одговор Мерцедеса на Порше 911 ГТ3 RS

Г.С.
АМГ ГТ63 Про: Одговор Мерцедеса на Порше 911 ГТ3 RS

У АМГ-у су се потрудили да Мерцедесов Купе ГТ63 добије све потребне елементе уз које се претвара у савршен „алат“ (и) за уживање на кружним стазама.

Иза додатка Про крије се Мерцедес-АМГ ГТ63 који се и даље може користити на јавним цестама, али је оптимизован да се најбоље сналази на затвореним кружним стазама, што се на крају чини као АМГ-ов одговор на слично замишљен и направљен Порше 911 ГТ3 RS.

И АМГ ГТ63 Про покреће познати 4-литарски В8 битурбо мотор М177 који у овом случају развија 612 коњских снага и 850 Нм највећег обртног момента, што је додатних 27 „коња“ и 50 Нм у односу на стандардну верзију. ГТ63 Про из мјеста до „стотке“ стиже за око три секунде и развија 317 км/х, али је за врхунску забаву на стазама много важније што је добио оптимизовану активну аеродинамику, побољшано хлађење (мотора, мјењача и диференцијала), карбонско-керамичке кочнице и другачије подешен адаптивни погон (4Матиц+) уз који сав потенцијал мотора може ићи само на задњу осовину.

Смањењу масе допринијеле су и посебне ултралагане 21-инчне фелуге на којима (по жељи купца и без доплате) могу бити гуме Мишелин Пилот Спорт Цуп 2R, а у АМГ-у кажу да је аутомобил опремљен с највећим промјером кочних дискова (420 мм) које имају у понуди, преноси Кликс.

Уз адаптивни овјес ту је управљање и преко задње осовине. Закључно с изразито профилисаним АМГ Перформанс сједиштима, све стиже у стандардном пакету, па се чини да ће на листи за доплату остати само неке од посебних боја каросерије.

Мерцедес ће АМГ ГТ63 Про публици премијерно представити овај викенд на Фестивалу брзине у Гудвуду. Цијена још није објављена, а прве испоруке купцима очекују се почетком наредне године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана