Американци унапредили FIAT 500L

Агенције
Американци унапредили FIAT 500L

Жеља фанова да FIAT 500L добије спортску, Абартх верзију није се остварила, али је умјесто тога амерички Мопар модификовао овај аутомобил у свом стилу.

Тјунерска кућа Мопар, која је дио компаније Chrysler, представиће почетком новембра на салону специјално дорађених аутомобила у Лас Вегасу (СЕМА 2014) спортску верзију модела 500L.

Како кажу у Мопару, FIAT 500L Custum представља комбинацију "културе америчке западне обале" и италијанског дизајна.

Осим спуштеног ослањања и специјално дизајнираних Мопар алу фелни, возило се разликује од стандардног FIAT-а 500L за америчко тржиште и по рестилизованом предњем бранику, аеродинамичким додацима, посебном издувном систему и двобојној, црно-црвеној спољашњости.

Мопар није објавио фотографију унутрашњости, али је навео да је иста комбинација боја примjењена и у ентеријеру - на волану, инструмент табили, док су црвена кожна сjедишта прошарана детаљима од црне Alcantre.

Иако подаци о мотору нису саопштени, очекује се да се испод хаубе налази иста погонска јединица која покреће стандардни амерички 500L.

Подсjећамо, за разлику од модела који се продају у Европи, верзија за САД и Канаду опремљена је снажнијим, 1.4 литарским четвороцилиндричним MultyAir турбо-бензинцем који развија 117 kW/162 кс и 249 Нм.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана