Америчка тајна технологија HAARP узрок суша и земљотреса на Балкану!?

Правдда.рс агенције
Америчка тајна технологија HAARP узрок суша и земљотреса на Балкану!?

Несносне врућине и тропске температуре које су у Хрватској, Србији, Бих ових дана “дебело” премашиле 40 подjељак Целзијуса, учиниле су август пакленим, а максималне температуре ваздуха су учиниле Балкан топлијим и од Африке и које пријете да достигну чак и 60 степени, могу бити подстакнуте и од HAARP антена инсталисаних у Барајеву недалеко од Београда, тврде антиамерички веб портали

Како је “Правда” опширно већ писала претходних седмица, HAARP антенски систем је програм активног ауроралног истраживања високе фреквенције (скраћено HAARP) и представља пројект истраживања с циљем разумијевања, стимулисања и контроле процеса у ионосфери која је дио земљине атмосфере на висини од 50 до 80 километара, и који садржи велику количину иона (наелектрисаних честица) насталих дјеловањем сунчевог вјетра и има велики утицај на простирање електромагнетских таласа.
HAARP антенски систем поред много утицаја на околину али и менталну свијест, има утицаја и на климу и климатске промјене.
Екстремно високе температуре изнад 40 степени које су трајале цијелог јуна, јула, а настављају се и почетком августа, нису нешто што је уобичајено за подручје региона Балкана, а поготово не у тако дугом трајању.  

Неуобичајено врео је био и почетак маја, када су температуре биле изнад 30 степени а случајно или не, HAARP антенски систем је с радом отпочео баш трећег маја ове године у Барајеву.
Биолог и еколог Дејан Маркуш, који већ дуље вријеме живи и ради у САД гдје је проучавао и појаве везане за HAARP, за “Правду” каже да је у Америци одавно познато да овај антенски систем може утицати на климу и да није случајно што су баш овог љета, када је HAARP систем почео функционисати, Балкан је постао врелији и од Сахаре.

Дјеловањем антенског HAARP ссстема ствара се рупа у заштитном омотачу Земље, који нас штити од негативног утицаја Сунца и соларних вјетрова. Та рупа се креће преко горње атмосфере, пропуштајући врло штетне утицаје на површину Земље, а уједно штетно зрачење врши и тај дио атмосфере који је озрачен.

Америчка администрација је службено приопштила како HAARP служи за истраживање начина за санирање озонског омотача, међутим, права намјена му је контрола климе тамо гдје они пожеле, као и манипулисање с контролом људи – каже Маркуш и подсјећа да идеја контроле климатских дешавања “није од јуче“.

Манипулисање климом почело је још 1946. године, када је амерички научник Винсент Шафер открио да убацивање залеђених честица угљичног диоксида (суви лед) у хладну комору доводи до стварања ледених кристала који су исти као и они у облацима.
Знало се да се топли ваздух приликом дизања од земље све више хлади и да се један дио те влаге кондензује у сићушне капљице које формирају облаке. Милиони тих капљица морају се спојити међусобно да би постале довољно тешки и као такве падали као киша. Сада је и овај дио Балкана дошао на ред да се манипулише климатским промјенама и експериментима, а Србија је изабрана као најпогодније тло за постављање HAARP антена.

Од маја, од кад су пуштене у рад ове злогласне антене, почеле су и несносне врућине. Српски народ има изреку “Од Светог Илије (2. августа) Сунце све милије” и некада је тако заиста и било, док помрачени умови нису ријешили да загосподаре природом и климом.

Ово Сунце које пржи по читавом Балкану, не само да није “мило” већ је више него опасно, а чим је службено приопштено да је температура 40 степени, будите увјерени да је на асфалту и до 60! Како ствари стоје, сљедећих година може бити само још горе, а љета ће постати дословно неиздрживо топла. Нажалост, у Србији се оваквим пакленим температурама не уводи ни изванредно стање, а камоли да коначно неко народу и јавности објасни што је то заправо HAARP који се налази међу нама, и да ли и колики утицај на климу у овој земљи има – каже Маркуш .

Овај кратки документарни филм истражује контраверзни војни пројект који се базира на технологији Николе Тесле. Може ли HAARP узроковати потресе, контролисати временске услове и служити као оружје за контролу ума? Сазнајте у овом кратком документарном филму, као и у прилогу History Chanenel-a.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана