Алонсов болид се запалио на тестирању у Барселони, механичари открили разлог

ГС
Foto: Кликс

Данашњи дан није почео добро за бившег првака Формуле 1 Фернанда Алонса јер му се током тестирања у Барселони запалио нови болид.

 Алонсо је тестирао нови Алпинеов болид А522 на стази Каталуња у Барселони када је доживио озбиљан проблем јер је дошло до запаљења.

Док се кретао тринаестом завојем стазе у Барселони, Алонсу је јављено да заустави болид због губитка притиска, а из његовог болида је почео излазити бијели дим. Како би спријечили већу штету, чланови осигурања на стази су употријебили апарат за гашење пожара.

Болид је потом превезен у гаражу, гдје су механичари Алпинеа установили у чему је проблем. Како је званично саопшено, ријеч је о проблему с хидрауликом."Мањи проблем са заптивачем је довео до пожара у стражњем дијелу болида", рекли су из Алпинеа.

Ипак, из екипе је истакнуто да је успјешно комплетирано 266 кругова током тродневног тестирања у Барселони, али да су поправке у току те да се болид до краја дана више неће користити. Наредно и финално тестирање одржаће се у Бахреину прије почетка сезоне у марту на истој стази.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана