Алфа Ромео, Ланчиа и ДС ће заједнички развијати аутомобиле

ГС
Алфа Ромео, Ланчиа и ДС ће заједнички развијати аутомобиле

Изгледа да новоформирани аутомобилски гигант Стелантис - настао удруживањем француског ПСА и италијанског ФЦА, има план за своје посустале брендове.

Аутомобилски концерн Стеллантис формално постоји тек неколико дана, а већ стижу вијести које би могле да обрадују, прије свега љубитеље италијанских брендова Алфа Ромео и Ланчиа.

Није тајна да је Алфа Ромео у проблему и да је продаја далеко испод очекиване, док Ланчиа једва опстаје са једним јединим моделом у понуди, старим десетак година.

Међутим, како пише Аутоњуз Јуроп, сламку спаса за два италијанска ауто-бренда требало би да донесе тијесна сарадња са француском аутомобилском марком која послује у оквиру Стелантиса - премијум брендом ДС, који се и сам грчевито бори за мјесто под сунцем.

Како се наводи, Стеллантис планира да Алфа Ромео, ДС и Ланчиа заједнички развијају нове моделе аутомобила, који би дијелили многе елементе, укључујући погонске склопове и имали премијум карактеристике.

У јавност није доспјело много детаља о овом плану, али је директорка бренда ДС, Марион Давид, открила да тај произвођач ради са италијанским колегама како би се премијум марке (ДС, Алфа, Ланчиа) додатно диференцирале од “мејнстрим” бендова у оквиру Стеллантиса.

Она је рекла да је план ДС-а који подразумијева лансирање по једног новог модела сваке године “на добром путу и ​​да ће се наставити”.

У том смислу, ових дана је представљен нови ДС4, који је знатно унапријеђен у односу на претходника.

Међутим, након 2023. године, компанија ће се усредсредити на синергију коју су ФЦА и ПСА настојали да постигну у процесу спајања две групације.

Као резултат тога, сљедећа генерација Стеллантис премијум возила стиже 2024. или 2025. године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана