Alfa Romeo и Zagato представили јединствен двосјед Giulia SWB

Kliks
Foto: Printscreen

Giulia SWB настала је у част обиљежавања 100 година од прве сарадње између Alfa Romea и дизајнерског студија Zagato.

 

Алфа Ромео и Загато скинули су покров с јединственог модела Giulia SWB који је прије велике трансформације, којом су споменуте компаније на изванредан начин обиљежиле вијека од првог заједничког пројекта, био страшна "скоро па тркаћа“ Giulia SWB .

За настанак јединог примјерка Giulia SWB  "кривац“ је и неименовани купац у Њемачкој који је страствени колекционар Загатових аутомобилских креација, а овај пут је сугерисао како би желио Алфу која ће својом вањштином бити подсјетник на Алфа/Загато моделе СЗ и ТЗ.

Заснована на скраћеној платформи стандардне Гиулије, АР Загато Гиулиа СWБ је Coupe са два сједишта и двоје врата који испод карбонске каросерије крије механику из најснажнијег и бројчано ограниченог издања GQ које на себи носи ознаку ГТАм.

Фераријев 2,9-литарски битурбо В6 мотор и у овом случају развија 540 коњских снага и 600 Нм највећег обртног момента који иде само на задњу осовину, али је купац инсистирао да стандардни 8-степени аутоматски мјењач из Giulia SWB  буде замијењен са ручном 6-степеном опцијом, што је и урађено.

Подаци о перформансама и цијени јединствене тамнозелене аутомобилске егзотике која је већ отпутовала у Њемачку нису објављени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана