Алфа Ромео GTS је замишљени ривал BMW-у М2

ГС
Алфа Ромео GTS
Foto: klix.ba | Алфа Ромео GTS

Свијет аутомобила би био много боље мјесто када би произвођачи попут Мерцедеса, Аудија и Алфе Ромео понудили директне ривале BMW-у М2. Од тога нема ништа, али то није спријечило дизајнера Ђилерма Арауја да ослободи своју машту и покаже како замишља Алфиног ривала моделу М2.

Аутомобил је Араујо назвао GTS те се одлучио за ретро дизајн због којег замишљени модел изгледа другачије у односу на све постојеће Алфине моделе, али је и даље јасно да се ради о моделу с препознатљивим карактеристикама италијанског произвођача, преноси Кликс.

Дизајнер је напријед замислио сет једноставних округлих фарова с округлим ЛЕД дневним свјетлима. Ту је и позната Алфина решетка хладњака као и угаони браник. Задивљујуће линије аутомобила се настављају преко лукова предњих точкова и хаубе која има велики вентилацијски отвор у сврху аеродинамике и хлађења.

Профил GTS-а је једнако лијеп као и предњи дио. Рамена линија је наглашена те се протеже од предњих до стражњих свјетала, а умјесто бочних ретровизора су камере. Назад у једноставна LED свјетла и дифузор.

Араујо није размишљао о погону, али ако би Алфа произвела купе оваквог изгледа и у њега уградила 2,9-литарски twin-turbo V6 мотор из Giulia-e Quadrifoglio, GTS би био један од најбољих спортских аутомобила на тржишту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана