АЦ Шницер представио дорађено издање BMW-а М2

ГС
АЦ Шницер представио дорађено издање BMW-а М2

Прије планиране верзије на којој ће се позабавили и оним што се крије испод предњег поклопца најмањег производа М одјела у њемачкој тјунинг компанији АЦ Шницер нуде згодан пакет дорада власницима BMW-а М2 који су задовољни стандардним потенцијалом тролитарског 6-цилиндарског мотора.

У познатој њемачкој тjунинг компанији чије се име већ деценијама веже за BMW-ове аутомобиле представили су прво дорађено издање на основици актуелног BMW-а М2 (Г87) које се крије иза назива АЦС2 Спорт и, према ријечима одговорних у АЦС-у, представља увертиру за наредни корак с којим ће М2 покретати појачан тролитарски 6-цилиндарски битурбо мотор.

До тада, власници BMW-а М2 који се одлуче на третман у Шницеру кући ће се вратити с аутомобилом који је опремљен неколицином карбонских каросеријских компоненти међу којима се истиче новодизајнирани предњи спојлер за који у Ахену истичу да, уз "флапсове" на рубовима одбојника, значајно побољшава пријањање предње осовине.

Управљивости и оштрини најмањег М-а помоћи ће и Шницеров комплет ојачаних 20 и 21-инчних фелги АЦ4 Lightweight које су 35 посто лакше од стандардних. Могу се добити у црној или златној боји, а на њима су гуме димензија 285/30/20 напријед и 295/25/21 назад.

Кочнице нису диране, али се иза дискова великог промјера крије дорађен адаптивни овјес с којим предњи дио аутомобила може бити ближи подлози до 35, а задњи до 30 милиметара. За адекватну звучну кулису брине нови и отворенији адаптивни испушни систем чији су четвероструки завршеци украшени карбонским облогама,преноси Кликс.

Новости у тамној кабини односе се на Шницеров управљач који је обложен комбинацијом коже и алкантаре и веће алуминијске полуге за мијењање степена пријеноса у верзији с аутоматским мјењачем.

У Шницеру нису открили колико ће у наредној фази "насвирати" BMW-ов мотор чијих је стандардних 460 коњских снага и 550 Нм обртног момента довољно за електронски ограничених 250 км/х (285 км/х без лимитатора) и убрзање од 0 до 100 км/х за 4,3 секунде (4,1 секунда с 8-степеним аутоматским мјењачем).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана