АБТ-ов Ауди РС5 је још снажнији и атрактивнији

Кликс
АБТ-ов Ауди РС5 је још снажнији и атрактивнији

Ауди РС5 је један од најбољих спортских цоупеа на тржишту, али АБТ-ови експерти увијек пронађу начин за побољшања.

АБТ Sportsline је тунирао Аудијев модел РС5, учинио га још снажнијим и атрактивнијим, али без претјеривања.

Механичка побољшања у односу на стандардни РС5 Coupe укључују усиснике зрака, додатне компоненте хладњака и напредну АЕЦ контролну јединицу. Снага 2,9-литарског V8 тњин-турбо мотора повећана је за 79 КС и 80 Нм тако да сада развија 523 КС и 680 Nm обртног момента.

Убрзање од 0 до 100 km/h се обавља за 3,6 секунди, што је мање за 0,3 секунде у односу на стандардни модел. Максимална брзина примјерака с керамичким кочницама може бити повећана са 280 на 300 km/h када се наручи с опционим RS Dynamics пакетом.

АБТ је припремио предње и стражње стабилизаторе, а прилагодљиве опруге могу спустити аутомобил за 25 mm. И у том случају ће бити довољно простора за 21-инчне фелге, које су у овом случају у Рацинг мат златној боји те праве контраст каросерији лакираној у Сонома металик зелену боју.

Промјене екстеријера су скромне, а састоје се од нових карбонских ознака на блаотобранима, вентилацијских отворима у сјајној црној боји и новог спојлера на пртљажнику.

АБТ је уградио и улазна свјетла која пројектују његов лого на тло приликом отварања врата. Остале модификације подразумијевају карбонска сједишта, карбонске детаље на арматурној плочи, управљачу и ручици мјењача, као и кожне пресвлаке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана