Аба: На Бентли аутодијеловима већ пише "Произведено у Србији"

Танјуг
Foto: срна

НОВИ САД - Глобални потпредсjедник за производњу у корпорацији "БМТС" Емануел Аба изјавио је данас да њихова фабрика у Новом Саду, која производи аутодијелове за глобалне произвођаче аутомобила, тренутно запошљава 200 висококвалификованих радника, а да је до краја 2026. године у плану да запосле још 300.

Након што је предсједник Србије Александар Вучић обишао данас њихову фабрику у Новом Саду и поручио им да могу да рачунају на подршку Србије како би производили неометано, Аба је захвалио представницима власти на подршци и истакао да је Србија поуздан партнер.

Истакао је да је градња фабрике у Новом Саду почела 2019. године, да је почела са радом 2020. године, и да се у њој производи 140.000 турбопуњача годишње, а да је план да до 2026. буде произведено два милиона турбопуњача за аутомобиле. Аба је навео и да та компанија до 2026. очекује приход од 300 милиона евра.

Навео је да у фабрици тренутно ради 200 људи, а да је у плану да до 2026. буде запослено укупно 500 и то висококвалификованих радника. Казао је и да се у Србији производе делови за велике аутомобилске компаније као што су БМW, Форд, Бентли, Фолксваген, Стелантис...

"На деловима за Бентли већ пише ''Произведено у БМТС фабрици у Србији''", рекао је Аба и додао да је фабрика у Новом Саду најмлађа фабрика компаније БМТС. Објаснио је да БМТС производи турбопуњаче за аутомобиле глобалних произвођача аутомобила, а да је настала 2008. године као заједничко улагање компанија Босћ и Махле, док 2018. Фоунтаин Вест (друштво са приватним капиталом) постаје нов власник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана