Зимоњић-Вујић: Тениски комплекс у Бањалуци - инспирација за будуће шампионе

ГС
Foto: Српска опен

БАЊАЛУКА- Вјерујем да ће нови тениски комплекс у Бањалуци инспирисати многу дјецу да почну да играју тенис па да можда једног дана постану и шампиони, изјавио је српски тенисер и један од најбољих дубл играча свијета икада Ненад Зимоњић, гостујући у Јутарњем програму РТРС-а.

Зимоњић је истакао да су тенисери увијек имали подршку из Републике Српске.

- Знам да је било јако мало времена да се уради све ово везано за тениски комплекс и турнир Српска опен. Тениски комплекс у Бањалуци изгледа заиста врхунски. Најважније је да публика дође у великом броју на турнир Српска опен, да нас подржи и ужива у тенису - поручио је Зимоњић.

Предсједник Организационог одбора турнира Српска опен и некадашњи успјешни тенисер Бојан Вујић нагласио је да није мала ствар када најбољи играчи свијета долазе у град у којем живите.

- Радујем се због свих људи који ће их гледати на терену. Сигуран сам да је ово само почетак и да има изгледа да се овако велики турнири играју и убудуће у Бањалуци. Потрудићу се да, у разговору са нашим институцијама, овакве турнире имамо и сљедећих година - рекао је Вујић. 

Подсјетимо, на теренима Националног тениског центра у Бањалуци данас почињу квалификације за турнир Српска опен.

Српска опен 2023 игра се у Бањалуци од 16. до 23. априла и спада у серију турнира из категорије бодова.

По именима која ће наступити на бањалучкој шљаци, може се очекивати прави спектакл, а тениску елиту предводиће свјетски број један Новак Ђоковић, те троструки освајач Грен слем турнира Стен Вавринка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана