Зашто су Новак Ђоковић и Рафаел Надал највећи спортски ривали икада

ГС
Зашто су Новак Ђоковић и Рафаел Надал највећи спортски ривали икада

РИЈAД  - Српски тенисер Новак Ђоковић и Шпанац Рафаел Надал ће одиграти свој посљедњи међусобни дуел у играчким каријерама. Меч је на програму од 18 часова и 30 минута на егзибиционом турниру у Ријаду.

Надал је најавио да ће отићи у пензију након ове године, што значи да ће Ријад, а потом и Дејвис куп бити његови посљедњи тениски мечеви у каријери, прије него што рекет "окачи о клин". Ипак, срећа је тако хтјела да он са Новаком одигра и још један меч.

Новак Ђоковић и Рафаел Надал су вјероватно и највеће спортско ривалство икада, што се види и по константној борби за звање "GOAT-а" илити највећег свих времена. Током каријере, Новак Ђоковић и Рафаел Надал су чак 60 пута играли један против другог.

Новак Ђоковић води са 31 према 29, што значи да ће завршити и као бољи у овој трци, док су се борили и по Гренд слем титулама.

Рафаел Надал је своју каријеру завршио са 22 освојена Гренд слем турнира, док је Новак Ђоковић испред њега са тренутно освојених 24, док ће и следеће године имати прилику да дође до највећег трофеја у свету тениса.

Све то им и доноси звање - највећег спортског ривалства икад.

Последњи меч ова два тенисера људи у Србији и даље памте, пошто је био одигран на Олимпијским играма у Паризу, када је Новак дошао до свог злата. Он је у другом колу веома убједљиво био бољи од Рафаела Надала са 2:0, пише Telegraf.rs.

Новак Ђоковић је једини побиједио Надала седам пута узастопно. Надал је у каријери освојио 22 гренд слем турнира, а Ђоковић је рекордер са 24. До сада су девет пута играли у финалима гренд слемова и резултат је 5:4 за Надала.

По подлогама:

Шљака: Надал води 20:9;
Трава: 2:2;
Тврда: Ђоковић води 20:7; На отвореном: Ђоковић води 16:5;
У затвореном: Ђоковић води 4:2;
Гренд слем мечеви: Надал води 11:7;
Финала укупно: Ђоковић води 15:13;

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана