Вукоичић: Победа Ђоковића очекивана, резултат је могао да буде убедљивији

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

БЕОГРАД - Тениски тренер Дејан Вукоичић рекао је вечерас да је данашња побједа Новака Ђоковића против Рафаела Надала била очекивана, као и да је резултат могао да буде убједљивији.

"Данашњи резултат је апсолутно очекиван. Овај меч је јако важан за Олимпијске игре из разлога што су играла двојица најуспешнијих спортиста у историји тениса. Они су били велики ривали. Ако склоните њихова имена на страну, видећете да имате двојицу апсолутно различито оријентисаних играча према својим циљевима. Ви имате једног ко је оријентисан и припремљен да освоји олимпијску медаљу. Са друге стране имате тенисера који из недеље у недељу једноставно покушава да преживи сваки тениски меч и продужи каријеру. Можда би резултат био много убедљивији у другом сету да Новак није спустио гард и дозволио Надалу само мало да му се приближи", рекао је Вукоичић.

Ђоковић је данас побиједио Надала резултатом 6:1, 6:4 у другом колу на Олимпијским играма у Паризу.

Вукоичић сматра да је Ђоковић донио добру одлуку да игра само у синглу.

"Пре свега, то је једна јако добра одлука, зато што му одузима доста снаге и претпостављам да би могао да одигра два, три меча у дублу. Ја бих закључио да све иде по плану, да ми можемо да очекујемо да ће Новак доћи до олимпијске медаље и коначно освојити то што би он заиста волео", оценио је Вукоичић.

Он је као фаворите за златну медаљу издвојио Ђоковића и Шпанца Карлоса Алкараза.

"Издвојио бих Ђоковића и Алкараза. Не би требало да буде неких већих изненађења. Тениски турнир на Олимпијским играма је увек другачији него редован турнир. Све им је сасвим другачије. Окружење је другачије. Дешавају се понекад изненађења, али очекујем финале између Ђоковића и Алкараза", закључио је Вукоичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана