Виландер: Надал је можда најбитнији играч у тениској историји

Танјуг
Виландер: Надал је можда најбитнији играч у тениској историји

Некадашњи шведски тенисер Матс Виландер изјавио је данас да је Шпанац Рафаел Надал можда најбитнији играч у историји овог спорта.

Надал је прије четири дана саопштио да због повреде неће играти на Аустралијан опену. Шпанац се вратио на терен прошле недјеље послије скоро годину дана паузе на турниру у Бризбејну гдје је елиминисан у четвртфиналу од Џордана Томпсона.

Надал је у каријери освојио 22 гренд слем титуле, а ова сезона би могла да буде посљедња у каријери шпанског тенисера.

Виландер је подсјетио да је швајцарски тенисер Роџер Федерер завршио играчку каријеру на Род Лејвер купу 2022. године у Лондону у дублу са Надалом.

"Желим да Надал добије шансу да се опрости од тениса на начин на који он то жели. Нисам сигуран како би тај опроштај требало да изгледа. А повреде заиста нису тренутно фер према њему. Било би лијепо да га видимо здравог на Ролан Гаросу. Можда да одигра макар још једном, а можда и побиједи на неколико мечева, а онда да изгуби од неког великог играча, рецимо Новака Ђоковића. Надамо се чудима, а она су ријетка у тениском спорту", рекао је Виландер.

Он је рекао да је пратио наступ Надала прошле недјеље на АТП турниру у Бризбејну.

"Надал је играо бриљантно и са много страсти. Видио сам Надала који се зноји док у Бризбејну пропушта меч лопте против Томпсона. То је нешто што ћу да памтим, не вијест да због повреде одустаје од Аустралијан опена. Једноставно, он је један од највећих играча у историји, а можда и најбитнији играч, професионалац у историји тениса", закључио је Виландер.

Аустралијан опен је на програму од 14. до 28. јануара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана