Велики скандал на Вимблдону, полиција спријечила већи инцидент ВИДЕО

ГС
Foto: Твитер

​Упркос упозорењима, дошло до инцидента. Активисткиња организације "Само заустави нафту" упала је на терен број 18 у склопу протеста против фосилних горива које ова група већ дуже вријеме практикује на спортским борилиштима.

Полиција је на време реаговала и спријечила већи инцидент, али је остало питање како јој је уопште то пошло за руком када су на то раније упозоравали. Срећа је да је киша прекинула мечеве и да нико од играча није био угрожен.

Постојао је страх да би радикални еколошки активисти могли изазвати инцидент на Централном терену, пише "ТхеГуардиан".

Због тога је био припремљен план за такве случајеве који подразумјева појачане мјере безбједности на и ван терена, док је тенисерима поручено да "не покушавају да копирају Џонија Бејрстоуа".

Ријеч је о енглеском играчу крикета који је у сриједу зауставио једног од демонстраната из покрета "Само заустави нафту", а затим га изнио са терена.

Како се најављује инцидент на Централном терену, у опасности би могао да буде и Новак Ђоковић који ће већину, а ако не и све мечеве играти баш ту, па се упозорење односи и на њега, да не покушава да сам ријеши проблем.

Посљедњих мјесеци, еколошки активисти су се истакли и саботирањем првенства у снукеру, док је један од њих прошле недјеље открио инфилтрираном новинару да је Вимблдон њихов сљедец́и план.

По свему судец́и, намјеравају да се држе судијске фотеље, мреже, а можда и терена.

"Слика нечије руке залијепљене за нешто на Централном пољу би била одлична. То би било веома инспиративно. Има доста људи који би то урадили", открио је активиста у том разговору.

Вимблдон је због тога упозорио гледаоце да не могу да донесу никакве предмете који би могли да буду искоришц́ени за саботирање или оштец́ење имовине Алл Енгланд Цлуба, укључујуц́и боју у спреју, сузавац за самозаштиту и лијепак, преноси "Нова".

Protestors jump onto court 18 at #WIMBLEDON half way through Dimitrov & Shimabukuro.
Crowds cheering as they’re both removed. pic.twitter.com/GNWroRO1SY

— Molly Clayton (@mollclayton) July 5, 2023

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана