Ђоковић је владар Париза

Дарко Драгичевић
Ђоковић је владар Париза

ПАРИЗ – Новак Ђоковић је владар Париза. У финалу мастерса савладао је Григора Димитрова са 2:0 по сетовима 6:4 и 6:3, те тако по седми пут подигао трофеј у граду свјетлости.

Ђоковић је овим успјехом дошао до јубиларне 40. титуле на мастерсима, те наставио невјероватан низ ове године. Везао је српски тенисер 18 побједа, а ово  му је 31. тријумф у посљедња 32 меча.

Српски тенисер је у првом сету био сигуран и био му је довољан један брекк да дође до предности. Димитров је у другом сету правио велики број грешака. На крају имао је 33 неизнуђене грешке што је најбољи тенисер свијета зано да казни па је рекордни седми пут подигао трофеј у Паризу.

Овим тријумфом Ђоковић је направио значајан корак и ка освајању прве позиције на крају године јер му је за то сад потребна само један побједа на завршном мастерсу у Торину.
ДРУГИ СЕТ

Новак држи своју предност. Српски тенисер има 5:3 и сад Димитров сервира за останак у мечу. Ипак Ђоковић осваја и други сет те по седми пут долази до трофеја, 6:3.

Ђоковић је и у другом сету успио први да дође до брејка. Григор као да пада у игри, имао је 30:0, али то није било довољно. Новак је преокренуо гем и повео 3:2, те ће сад да сервира за потврду брејка.

Као и у првом сету тенисери су на старту овог периоду сигурни на свој сервис. Новак и Григор нису успјели да запријете ривалу и да дођу у прилику за брејк.

Почео је други сет, опет је бугарски тенисер први на сервису. Много сигурније је ушао у други сет бугарски тенисер и освојио је свој гем.

ПРВИ СЕТ

Ђоковић -Димитров 6:4

Ђоковић је освојио први сет са 6:4. Иако је први пут у гему морао да игра на разлику, српски тенисер је био сигуран са основне линије. Упркос звиждуцима са трибина Ђоковић је био смирен и дошао је до предности.

Бугарски тенисер се не предаје. Сачувао је свој сервис, али ће сада Новак да сервира за освајање првог сета.

Ђоковић је потврдио брејк на свој сервис. Веома сигурно игра српски тенисер, има максималан учинак на убачени први сервис. освојио је свих 12 поена.

Узвратио је Новак. Веома је брзо и сигурно реаговао и дошао до гема на свој сервис, 3:3. Наставио је српски тенисер са добрим потезима и користи одмах прву брејк шансу да поведе са 4:3.

Димитров је у петом гему био мирнији у кључним моментима. Издржао је притисак и дошао до предности -3:2.

Српски тенисер је имао слабији улазак у гем, губио је 0:30, али је затим везао четири поена и изједначио на 2:2. Димитров сигуран на свој сервис. Новак се изненађујуће мучи са бекендима, па је 2:1 за Григора.

Ђоковић је такође био сигуран на свој сервис и дошао је до изједначења, 1:1 у гемовима.

 

Let the show begin

Six-time champ @DjokerNole and Grigor Dimitrov battle it out for the @RolexPMasters title#RolexParisMasters pic.twitter.com/cX5ozFv3dz

— ATP Tour (@atptour) November 5, 2023

Почело је велико финале, први на сервису је Димитров. Бугарски тенисер уз доста проблема долази до првог гема.

Ђоковић ће се борити за 40. мастерс трофеј и укупно 97. титулу у каријери против великог пријатеља и ривала који је у сјајној форми у финишу сезоне.

Српски тенисер ће наступити у седмом финалу ове сезоне, на само једанаест одиграних турнира.Ђоковић и Димитров досад су се састајали 12 пута, српски тенисер води са 11-1, а једини тријумф Бугарин је остварио на мадридској шљаци.

Ове сезоне су двапут играли – Новак је у три сета славио на Аустралијан опену, а у Риму је победио са 6:3, 4:6, 6:1.

Димитров блиста послије УС опена – добио је и Карлоса Алкараза и Данила Медведева између осталих, а у претходне двије рунде у Берсију пали су Хуберт Хуркач Хуркач и Стефанос.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана