Уведено правило које ће заувијек промијенити тенис

Телеграф
Foto: Илустрација

Међународна тениска федерација ИТФ одлучила је да званично уведе ново правило у тенису и да убудуће играчима буде дозвољено да добијају савјете тренера са трибина.

Раније се овако нешто кажњавало и играчи су добијали опомене уколико би добијали савјете са трибина.

Многи су се довијали, причали у шифрама, а посљедњих година за то није било потребе, јер је ово правило било у експерименталној употреби и тестирало се на АТП туру и најважнијим турнирима.

Пошто су сви дали мишљење да је оно добро, оно ће од 2025. године и званично бити уведено и ступа на снагу од 1. јануара.

"Након већине гласова делегата Националних асоцијација на ИТГ АГМ-у 2024. у Хонг Конгу, тениска ИТФ правила ће бити измијењена како би се омогућио 'коучинг' ван терена од 1. јануара. Повратна мишљења током пробе су била позитивна и сва интернационална дисциплинска тијела су подржали промјену правила, те ће бити омогућено тренирање ван терена на такмичењима“, наведено је у саопштењу ИТФ-а.

Ипак, за сада је дозвољено само да играч са трибина добија инструкције у паузама између поена, док је и даље строго забрањено да се то ради током поена. Такође, комуникација тренера и играча мора бити кратка и дискретна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана