Упутства за понашање током Српска опена: Ево шта је све забрањено

ГС
Упутства за понашање током Српска опена: Ево шта је све забрањено

Огромна заинтересованост за највећи спортски догађај у региону – тениски турнир „Српска опен“, на којем ће од 16. до 23. априла у Бањалуци наступити бројне тениске звијезде, предвођене првим рекетом свијета Новаком Ђоковићем, не јењава.

Отварање тениског комплекса који ће имати централни терен капацитета 6.000 мјеста планирано је за 12. април. Љубитељи тениса који ће моћи да виде на дјелу Ђоковића, Вавринку, Монфилса, Рубљова и многе друге, током седам дана спектакла мораће да се придржавају правила која налаже кровна тениска организација (ATP), али и организатори "Српска опена". Уколико вас занимају детаљи у вези са турниром, доносимо вам најчешћа питања као и одговоре организатора.

Када треба бити на стадиону

Једно од најћешћих питања које интересује посјетиоце који намјеравају присуствовати мечевима, јесте колико раније је потребно доћи на меч. Организатори поручују да је то минимум један сат раније, а све да би се избјегло стварање гужбе на улазима у комплекс, као и саме терене.

Шта је забрањено уносити на трибине, али и тениски центар

У тениски комплекс и саме терене није довољено уносити алкохол, оружје, недозвољене супстанце, стакло, отворене посуде за пиће и кесе, као и храну и пиће купљене ван комплекса. У случају да посјетилац посједује неке од забрањених предмета приликом уласка, исте се морају одбацити или ће посјетилац бити замољен да напусти тениски комплекс.

На меч је дозвољено уношење транспарената који неће угрозити публику и тенисере, као и транспарената који не врше дискриминацију на основу вјере, расе, пола и националне припадности. Такви транспаренти биће одузети. Током меча није дозвољено коришћење класичних цигарета, али ни електронских цигарета свих брендова. Такође, у оквиру тениског комплеска Српска Опен турнира нигде није дозвољена конзумација класичних цигарета. Алкохолна пића се не смију уносити на терен за мечеве, али се могу купити на лицу мјеста. Ако конзумирате алкохолна пића, молимо вас да то чините на одговоран начин, поручују организатори.

Такође, у оквиру комплекса биће постављени штандови са освјежењем које ће публика моћи да купи прије меча или у паузама између сетова или мечева, али се храна и пиће не смеју уносити на трибине и конзумирати током меча. Посјетиоцима турнира биће дозвољено уношење празне боце за воду која се може поново пунити. На тениске мечеве није дозвољено ни увођење кућних љубимаца, већ ће бити дозвољене само дресиране животиње уз пратњу службеног лица.

Телефони морају бити утишани

Током трајања мечева обавезно је да звук на свим мобилним, али и сличним уређајима буде искључен како не би ометао тенисере током игре. 

Коме је дозвољен улаз на мечеве

На мечевима није дозвољен улаз дјеци испод пет година, али ће им бити дозвољен улазак у навијачко село. Дјеца од 5 до12 година могу бити на трибинама, али уз адекватну улазницу и пратњу родитеља.

Доћи пристојно обучен

Не постоји дефинисан “дрес код” током трајања турнира, али се од публике очекује пристојна гардероба. 

Посебна мјеста за особе са инвалидитетом 

У оквиру трибина на централном терену биће обезбјеђена посебна мјеста за особе са инвалидитетом, као и посебан прилаз самој трибини.

Да ли је обезбијеђен паркиг

Не. За све оне који долазе аутомобилом, нису обезбијеђена паркинг мјеста и препорука је да пронађу паркинг у околини тениског центра уколико су се возилом упутили ка тениском комплексу. У оквиру тениског комплекса биће постављени и тоалети за публику, чији ће капацитет бити прилагођен предвиђеном броју посјетилаца.

Забрањено коришћење било којег превозног средства

Због безбједности свих посјетилаца забрањено је коришћење било које било које врсте превозног средства у оквиру самог комплекса. С обзиром на то да ће турнир нудити велики број активности, шетња кроз комплекс биће идеално рјешење да се посјетиоци упознају са цјелокупним забавним садржајем, поручују организатори.

Да ли је дозвољено снимање и фотографисање

Камере (без блица) се могу користити за снимање фотографија/видео снимака за личну употребу. Видео снимци и фотографије се не смије репродуковати, не могу се експлоатисати или приказивати на било који начин или у било ком медију без изричите писмене сагласности организатора турнира и APT Tour-а.

Мјеста за гледаоце нумерисана

Свака купљена карта посједује број са тачно одређеним мјестом сједења које је потребно поштовати.

У ком периоду посјетиоци могу да посјете ФАН зону

ФАН зона ће за све посјетиоце бити отворена сат времена прије почетка мечева. Тачно вријеме отварања биће благовремено објављено и истакнуто на улазницама. Вријеме боравка у ФАН зони није временски ограничено. Сви посјетиоци који купе карту за мечеве на централном терену, могу да посјете ФАН зону.  Такође, постоје и карте само за ФАН зону са којима посјетиоци имају приступ мечевима на теренима 1 и 2.

Нема бесплатног улаза 

Бесплатан улаз биће омогућен само у недјељу, 16.априла, кад се играју мечеви квалификација. Осталим данима бесплатан улаз није омогућен. Организатори напомињу да ће се карте моћи купити и на лицу мјеста када турнир почне.

Није омогућен повратак ако се изађе из комплекса

Када посјетилац током дана једном изађе из комплекса, повратак у исти није више могућ.

Шта ако меч буде одгођен

Уколико из било којих непредвиђених разлога дође до одлагања меча, улазница ће важити и у накнадном термину уколико се меч одржи истог дана, а посјетиоци ће бити правовремено обавијештени.

Приступ интернету и сувенирима

У оквиру тениског комплекса за све посјетиоце биће омогућен бесплатан приступ Wi-Fi мрежи јаког сигнала. Сви посјетиоци биће у прилици да обезбиједе успомену са турнира у посебно отвореној продавници сувенира у оквиру ФАН зоне.

Ковид-19 правила

На основу препорука Владе Републике Српске, за присуство на турниру нису потребне потврде о прележаном Ковиду, као ни потврда о примљеној вакцини, а такође није обавезно ни ношење заштитних маски.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана