Украјинска тенисерка Марта Костјук одбила да се рукује са Арином Сабаленком

Танјуг
Украјинска тенисерка Марта Костјук одбила да се рукује са Арином Сабаленком

ПАРИЗ - Бјелоруска тенисерка Арина Сабаленка пласирала се у друго коло Ролан Гароса, пошто је данас на старту такмичења побиједила Украјинку Марту Костјук резултатом 6:3, 6:2.

Меч је трајао 71 минут.

Украјинка је послије брејка у петом гему првог сета повела 3:2, али је Сабаленка освојила четири узастопна гема и први дио меча добила са 6:3.

Бјелорускиња је у другом сету направила два брејка и заслужено је стигла до побједе. Костјук је по завршетку меча одбила да се рукује са бјелоруском тенисерком. Навијачи су због овог потеза звиждали украјинској тенисерки.

-Нисам могла да разумијем шта се дешава. Сви знамо да украјинске дјевојке неће да се рукују са нама, то није изненађење, али изгледа да је публика била изненађена. Видјели су то као непоштовање играча, зато су јој звиждали- рекла је Сабаленка на конференцији за медије послије меча.

Она је истакла да је у први мах била збуњена.

-Мислила сам да мени звижде. Разговарала сам са својим тимом. Шта да радим? Када сам схватила, било ми је жао. Када играте против Украјинке никада не знате шта ће се десити. Не знате како ће људи реаговати, да ли ће вас подржавати или не. Бринула сам да ће публика бити против мене, а не волим да играм у тим околностима - истакла је бјелоруска тенисерка.

Сабаленка ће у другом колу играти са сународницом Ирином Шиманович, која је савладала Мађарицу Пану Удвари са 6:7 (6:8), 6:3, 6:1.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана