У центру скандала једна од најљепших тенисерки свијета (FOTO)

GS
Foto: Facebook

Шпанска тенисерка Паула Бадоса нашла се у средишту контроверзе након што је фотографија из Пекинга изазвала бурне реакције на друштвеним мрежама.

На слици, коју је објавио њен тренер Пол Толедо, Бадоса држи штапиће за јело уз очи и шкиљи, што су многи протумачили као опонашање кинеских црта лица.

Након што су је оптужили за расизам, Бадоса је прво одговорила тврдећи да није имитирала азијску популацију, већ се ''играла са својим лицем и борама''. Додала је да воли Азију и да има много пријатеља из овог дијела свијета.

Међутим, убрзо је упутила извињење путем друштвене мреже X:

''Заиста ми је жао, нисам знала да је ово увредљиво у контексту расизма. Моја грешка. Преузимам пуну одговорност и научићу из ове грешке.''

Након овог инцидента, Бадоса – тренутно 15. тенисерка свијета – повукла се са турнира у Вухану, наводећи здравствене разлоге, конкретно гастроентеритис. Ипак, планира да наступи на Нингбо Опен-у сљедеће недјеље, иако постоје бојазни да би овакве контроверзе на друштвеним мрежама могле изазвати компликације са кинеским властима.

Слични проблеми задесили су и Ђиђи Хадид 2017. године, када јој је одбијена виза за Шангај због сличног инцидента, након што се појавила у видеу са колачићем у облику Буде и имитирала азијске црте лица.

На терену, Бадоса је и даље у сјајној форми, стигавши до полуфинала Пекинг Опен-а, где је поражена од шампионке Коко Гоф. Са 18 победа у последњих 22 меча, Бадоса се вратила у топ 20, упркос томе што су јој доктори прошле године саветовали да престане са играњем због озбиљне повреде леђа, преноси Телеграф.

Иначе, у наставку можете видети зашто Бадоса важи за једну од најлепших тенисерки на свијету.

Spanish WTA players sure love being racist to Asian people, I guess... pic.twitter.com/iuIVuOtqaP

— Tick Tock Tennis (@TickTockTennis) October 6, 2024

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана