Тони Надал: Рафи би помогло да се Новак и Алкарас повриједе

GS
Foto: Instagram

Тони Надал, стриц Рафаела Надала, изјавио је да би освајачу 14 титула на Ролан Гароса одговарало када би се Ђоковић, Алкарас и Медведев повриједили.

Наравно, то је рекао кроз шалу, а у контексту што лакшег повратка у тениски врх за Рафу након повреде.

Тони је изјавио да је гледао свог сестрића како тренира претходних дана и да све боље изгледа на терену.

"Хоће да игра на Аустралијан опену. Гледао сам га претходних дана и све је бољи. Међутим, сада су нам потребне повреде Новака, Карлоса и вероватно Данила, то би му много помогло. Шалим се наравно. Игра добро, хоће да се врати на терен и одлучан је да следећа година буде добра за њега", рекао је Надал у изјави за "Мајорка Булетин".

Најавио је и 15. титулу у Паризу за Рафу.

"Мој сестрић има сан да игра догодине. И биће му то вероватно последња сезона у каријери. Жели да се такмичи на највишем нивоу, одлучан је у томе. Освојио је Ролан Гарос 14 пута, зашто не би и 15. пут да стави тачку. Треба нам тај трофеј у Паризу", закључио је Тони.

Подсјетимо, Рафа је претходно најавио да би могао да се врати на време за први Гренд слем у сезони.

"Радим и припремам се тако као да ћу у јануару бити део Аустралијан опена, али у овом тренутку то не могу да тврдим. Истина је да осећам много мањи бол током игре него што је то било раније, али он је и даље ту и не дозвољава ми да будем на максимуму", рекао је тада Надал.

Надал је прошле године освојио два Гренд слема и стигао до 22. у каријери, али га је Новак Ђоковић са три титуле на највећим тениским турнирима ове године престигао и са 24 је рекордер, преноси Б92

Тренутно 243. играч на листи ризикује и да испадне са АТП листе уколико не буде играо на Аустралијан опену.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана