Тони Надал: Не знам када ће Рафаел да се повуче из тениса, навикао је да се бори

Танјуг
Foto: Твитер

МАДРИД- Заиста не знам када ће се Рафаел Надал пензионисати, изјавио је стриц и некадашњи тренер шпанског тенисера Тони Надал.

Тони Надал је тренутно тренер канадског тенисера Феликса Оже-Алијасима. Он је тренирао Рафаела Надала од 1990. до 2017. године.

"Заиста не знам када ће Рафа да се повуче. Мислим да ће играти све док буде осјећао да може да побјеђује. Све зависи од његових игара и способности да тренира. Видјећемо шта ће послије да буде", рекао је Тони Надал за "Талкинг тенис".

Он је подсјетио да је Рафа прошле године освојио Аустралијан опен и Ролан Гарос, а морао је због повреде да преда меч полуфинала Вимблдона Аустралијанцу Нику Кирјосу. 

"Мислим да је Рафа добро играо на Вимблдону. Имао је проблема са повредом у четвртфиналу, али је некако успио да дође до полуфинала. Нормално је да је желио да игра пошто је имао шансу да освоји Вимблдон. Међутим, повреда трбушних мишића га је спријечила да оствари бољи резултат", додао је Тони Надал.

Рафаел Надал је у каријери освојио 92 турнира, од тога 22 гренд слем трофеја. Он је због повреде морао да откаже наступ на предстојећем мастерсу у Монте Карлу.

"Рафа је навикао да се бори. Рафа то зна, у тенису као и у животу ствари никад не иду савршено. Морате да будете спремни за напоран рад када ствари не иду добро. Играти добро када не иде, то није лако, али није ни превише тешко. Важно је бити фокусиран на то да будете најбољи у томе што радите", закључио је Тони Надал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана