Тениски турнир за рекреативце у Гацку окупио 19 играча

Милош Васиљевић
Тениски турнир за рекреативце у Гацку окупио 19 играча

ГАЦКО - Претходни викенд Гацко је било у знаку тениса за рекреативце гдје је у организацији Културно – спортског центра Гацко (КСЦ) одржан "Традиционални отворени турнир у тенису за рекреативце – Гацко 2023“ а славио је Требињац Жарко Милидраговић.

Другопласирани је био домаћи такмичар Бојану Беатовићу из Гацка, док је треће мјесто освојио Миљан Мучибабић такође домаћи  такмичар.

Према ријечима организатора за прва три мјеста биле су обезбијеђене дипломе, пехаре и новчане награде.

Замјеника директора у КСЦ Гацко Митар Таушан, већ трећу годину заредом организују турнир у тенису за рекреативце, који полако прелази у традицију.

- Као организатори трудимо да сваке године повећамо степен организације на виши ниво. Користим прилику да се захвалим свим ученицима на фер и коректној игри, борбености, а посебно побједницима - рекао је Таушан.

Координатор за спорт у КСЦ-у Милан Гутовић, потврдио је за "Глас Српске" да су ове године имали 19 учесника из Гацка, Невесиња, Билеће, Фоче и Требиња.

- Шест играча били суу квалификацијама, а побједници су касније са осталим учесницима играли су по систему елимининације. Пропозиције такмичења смо направили тако да одговарају рекреативцима. Било је доста занимљивих и неизвјесних мечева, а посебно ми је драго сто су наши Гачани заузели друго и треће мјесто и показали добар квалитет игре у односу на прошлу годину - истакао је Гутовић и додао да је прошле године организована лига рекреативаца општине Гацко што се позитивно одразило на масовност тениса као рекретивне активности у нашој општини.

Са овим турниром спустила се завјеса на манифестације “Културно - спортско љето Гацко 2023".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана