Тениски ИТФ Фјучерс „Бањалука лејдиз опена 2024”: Фалкнерова први носилац

Д.Д.
Foto: Г.С.

БАЊАЛУКА – ИТФ Фјучерс “Бањалука лејдиз опен 2024” ове године се одржава јубиларни 10. пут и окупио је веома квалитетне тенисерке из цијелог свијета. На турниру ће да учествују играчице из 24 земље.

Због одлуке ИТФ смањен је број тенисерки у квалификацијама.

- Жељели смо да овај јубиларни 10. пут окупимо што квалитетније тенисерке. Први носилац је Словенка Жива Фалтнер која је тренутно 483. играчица на ЊТА листи. Такође и остале тенисерке које долазе из 24 земље имају ренкинг. Жао нам је што је ИТФ скратио број учесница у квалификацијама а на крају ће осам дјевојака изборити пласман у главни дио турнира. Мада морам да будем задовољан како одзивом тако и квалитетом тенисерки и надам се да ће нас вријеме послужити - истакао је директор турнира Саша Стовраговић.

Специјалне позивнице су добиле домаће тенисерке Анастасија Игњатић и Лаура Радаковић. На листи пријављених учесница је и Лана Вујовић из Србије којој многи предвиђају сјајну будућност.

-Лана Вујовић је пријављена надамо се да ће бити с нама и многи желе да је виде на дјелу јер је као 15-годишњакиња већ играла финала ИТФ турнира.  Предвиђају јој лијепу будућност, има потенцијал и надамо се да ће и овдје направити добар резултат. Биће занимљиво испратити и остале тенисерке у главном дијелу турнира - додао је Стовраговић.

Финале турнира је планирано за недјељу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана