Тениска легенда шокирала "Ђоковић и Надал нису фаворити"

Д.Д.
Тениска легенда шокирала "Ђоковић и Надал нису фаворити"

Тениска легенда Крис Еверт инсистира да се Новак Ђоковић и Рафаел Надал више не могу сматрати фаворитима на Ролан Гарос.

Еверт је инсистирала да Карлос Алкараз заслужује да буде фаворит за освајање прве титуле на Отвореном првенству Француске на турниру који почиње .

Иако Еверт прихвата да се њени коментари могу сматрати одбацивањем тениских легенди Новака Ђоковића и Рафаела Надала – који имају по 22 велике титуле– она тврди да докази на терену значе да је Алкараз фаворит за превагу у Паризу.

-Када погледам Новака и Рафу, постављају се знаци питања о њиховом здрављу. Ова двојица су били најбољи играчи на шљаци у посљедњих неколико година, али како су старији, мало су повређени и не знамо какав ће бити њихов статус. Тако да мислим да је Алкараз спреман за ову титулу на Отвореном првенству Француске. Као и сви други, скачем са Карлосом јер никада нисмо видјели играча са толико страсти и толико глади у тако дуго времена- истакла је Евертова.

Она је навела и конкретне разлоге због којих сматра да је Шпанац фаворит.

-Момак има све; има атлетизам, вјештину, зна одбрану, зна напад и нема слабости. За мене, ако буде здрав и гладан, мислим да је титула у Паризу његова. Да Новак и Рафа нису повријеђени, имала бих другачији став и када Рафа буде имао 80 година, не бих га искључио да освоји Отворено првенство Француске! Тако да их не одбацујем, али само осјећам да њихова припрема није сјајна, али Новак и Рафа имају супериорно искуство и знају како се освајају трофеји- истакла је некадашња гренд слем шампионка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана