Тенисери Аустралије други полуфиналисти завршног турнира Дејвис Купа

Танјуг
Тенисери Аустралије други полуфиналисти завршног турнира Дејвис Купа

МАЛАГА - Тениска репрезентација Аустралије други је полуфиналиста завршног турнира Дејвис Купа пошто је после великог преокрета побиједила Чешку резултатом 2:1 и за пласман у финале ће се борити у петак против Финске.

У првом сингл мечу Томас Махач је побиједио Џордана Томпсона резултатом 2:0 (6:4, 7:5) за сат и 55 минута и донио предност Чешкој. У првом сету је Чеху био довољан један брејк, док је у другом направио два, а Томпсон један.

У другом сингл мечу Алекс де Минор је победио Јиржија Лехечку за изједначење на 1:1 иако је Лехечка имао практично добијен меч. Де Минор је после велике драме побиједио резултатом 2:1 (4:6, 7:6 (7:2), 7:5) за два сата и 33 минута.

Лехечка је водио 1:0 у сетовима и код 5:4 у другом сервирао за пласман Чешке у полуфинале, али је Де Минор успео да врати брејк минуса, уведе сет у тај брејк и касније поравна на 1:1. Уздрмани Лехечка је одмах на старту трећег сета изгубио свој сервис, али је успео да се консолидује и веома брзо изједначи на 2:2. Де Минор је код резултата 5:5 направио нови брејк и затим га потврдио за изједначење на 1:1.

Одлуку о полуфиналисти доносио је дубл, а Аустралијанци Метју Ебден и Макс Пурсел су побиједили Адама Павлашека и трагичара дана Јиржија Лехечку резултатом 2:0 (6:4, 7:5) за сат и 14 минута игре.

У преостала два четвртфинала сутра играју Италија - Холандија и Србија - Велика Британија. Побједници тих двобоја играће у суботу полуфинале, док је финале на програму у недјељу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана