Талентована Бањалучанка припремила несвакидашњи поклон за Нолета

Г.С.
Талентована Бањалучанка припремила несвакидашњи поклон за Нолета

БАЊАЛУКА - Марија Вучић из Бањалуке одлично координише у двије бранше, економској и сликарству, а њена слика најбољег тенисера свијета, никога није оставила равнодушним.

Инспирације за настанак ове магије на платну, каже, није недостајало.

- Када је у питању настанак било ког рада, идеја и инспирација ми просто дођу саме од себе у неком тренутку. То се десило и овај викенд, а срећом при руци сам имала сав материјал који ми је био потребан. Новак је за све нас посебна личност, сви га волимо и мислим да су они који мисле и осјећају другачије заиста у мањини. Један велики догађај као што је “Српска Опен”, у нашој Бањалуци, је нешто чему смо се сви радовали и жељно га ишчекивали, а да будем искрена, мене лично је највише радовао долазак Новака у наш град - испричала је Марија Вучић за АТВ.

То узбуђење, додала је она, је највјероватније проузроковало и жељу да га нацрта.

- Снимак седмогодишњег Новака, који је већ тада рекао да има за циљ да постане првак свијета, увијек ми је велика инспирација и доказ да су сви снови оствариви ако исправно и упорно стријемимо ка њиховом остварењу – нагласила је Вучићева.

Ова умјетница истиче да је њена слика намијењена Новаку за поклон.

- Прије пар година сам нацртала Новака по први пут и мој рад је и тада наишао на позитивне реакције. На све начине сам покушавала да дођем до Нолета и покажем му свој рад. Иако сам била близу остварења своје жеље, то се нажалост тада није остварило. Надам се да ће овај пут бити другачије – каже Вучићева и додаје да је Нолетов портрет радила неколико дана.

Када “налети” инспирација, онда, како истиче, сву пажњу преусмјери на рад.

- За израду слике ми је било потребно свега два до три дана. Сликарством се бавим годинама и стекла сам вјештину и брзину у рукама, након безброј урађених портрета, а посебно када нешто радим са великим узбуђењем, као што је то сада био случај. У том налету инспирације, не морам ни да једем, ни да пијем сатима, док свој рад не доведем до оног што сам замислила. Тако изгледа када нешто настаје из чисте емоције, а када на крају “финални производ” наиђе на овакву реакцију, мојој срећи нема краја - закључује ова талентована Бањалучанка.

Марија Вучић се сликарством активно почела бавити 2014. године када је уписала школу сликања “Ателиер Пећарић”, код академског сликара др Мише Пећарића.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана