Стигла потврда да је Новак све урадио по правилима

ГС
Стигла потврда да је Новак све урадио по правилима

Много полемике повело се након што се најбољи тенисер свијета, Новак Ђоковић сусрео са анти-допинг контролом пред свој меч на Дејвис купу против Велике Британије, а послије чега је и сам на конференцији за медије истакао да му се тако нешто није догодило за читаву његову каријеру.

Многи страни медији су га због тога напали и тражили суспензију због тога што је Ђоковић према њиховом мишљењу наводно одбио да буде тестиран, али је данас стигла и дефинитивна потврда да је најбољи тенисер све урадио по правилима.

Свјетска анти-допинг агенција (WADA) контактирана је од стране еминентног француског спортског листа “Л'Екип”, а званичници су саопштили да играчи имају право да одаберу да ли желе да буду тестирани прије или послије меча и да је то апсолутно на њима, преносе српски медији.

- На Дејвис купу, екипе се обавјештавају о томе прије самог сусрета. То допушта играчима да изаберу да ли желе више да се тестирају прије почетка меча или послије. Имају избор. Играчи више воле то одмах да обаве, јер их то ослобађа након меча, што није лоше. Избјегавају да остају у самом објекту превише дуго након што се сусрет заврши - рекли су они за “Л'Екип”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана