Шта су Бразилци поручили Ђоковићу?

Агенције
Шта су Бразилци поручили Ђоковићу?

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић је златом на Олимпијским играма освојио све што се освојити може и тако дефинитивно постао најбољи икада, али и инспирација читавом свијету.

Један бразилски новинар је на телевизији одржао говор инспирисан управо српским тенисером.

- Новаче Ђоковићу, ти ниси побједник, ти си ослободилац. Бацио си под ноге гомилу кукавица који су жељели да виде твоју срамоту, не, они су хтјели твој пораз, твоју срамоту! Ставио си под ноге гомилу џепароша који су посвећени етици. Џепароши ће имати ноћне море од тебе!, јаке ријечи упутио је новинар, а потом наставио да хвали Србина.

Осврнуо се и на добро познато хапшење у Аустралији током пандемије коронавируса.

- Ђоковићу, твоја златна медаља понижава пропагаторе лажне науке, на сваки срамни талас лобиста одговарао си сјајном игром. Учио си на снази достојанства гомилу која никада неће разумјети шта је то. Ухапшен си у Аустралији, а ослободили су оне који су се поклонили срамоти. Неколико њих се разбољело, а ти си остао да продајеш здравље. Показао си да чаробни напитак не постоји, а још мање за масовне уцјене. И поред тога, након хапшења, протјеран си из земље. Хтјели су морално да те униште, хтјели су да прекину твоју трку, хтјели су да нестанеш са мапе. Заујек си на мапи, не само као највећи у историји, заувијек си на мапи као вођа врсте. У вријеме покорности твојих ближњих, ко се усуди да дигне главу видјеће те, Новаче Ђоковићу. Неки то неће издржати и радије ће се поново суочити са земљом скупљајући златне мрвице политички коректних лобиста. Али они који се усуде да се држе усправно наћи ће наду у теби, Ђоковићу. Једнога дана велика срамота човјечанства биће на прави начин разоткривена и тог дана нећеш бити на врху постоља. Бићеш у галерији вјечности, са недвосмисленим признањем ко си. Новаче Ђоковићу, ти си херој!, поручио је Бразилац на телевизији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана