Шта је све Ђоковић зарадио пласманом у четвртфинале Рима: Први икада који је ово успио да уради

ГС
Шта је све Ђоковић зарадио пласманом у четвртфинале Рима: Први икада који је ово успио да уради

Новак Ђоковић је у осмини финала одиграо најбољи меч од почетка мастерса у Риму. Са 2:0 поразио је Британца Камерона Норија и пласирао се у ново четвртфинале.

Овом побједом Ђоковић је поставио апсолутни рекорд овог турнира са чак 17 пласмана у ову фазу такмичења у исто толико учешћа, што је заиста импонзантан податак у ери Рафаела Надала, који је одувек своје најбоље партије пружао на шљаци.

Осим рекорда дошао је и до неколико опипљивијих ствари које ће бити изузетно важне уочи предстојећа два гренд слема. На првом мјесту већ је одбранио 180 бодова од потребних 1.000, пошто је прошле сезоне освојио своју шесту титулу у главном граду Италије.

На руку му иде испадање Карлоса Алкараса већ у трећем колу, јер је Шпанац могао да освоји и максималан број поена јер прошле године овде није учествовао. Овако је велика нада светског тениса освојила само 45 бодова, па би разлика између њега и Новака могла бити минимална уколико наш тенисер одбрани пехар - само 40 бодова.

Да подсјетимо, популарни Карлитос је претекао Новака на челу АТП листе захваљујући самом учешћу на турниру јер је разлика уочи истог била 5 поена, а та листа ће бити актуелна од следећег понедељка.

Такмичарски најмање битно, али не и занемарљиво, Ђоковић је пласманом у четвртфинале већ зарадио преко 160 хиљада европских новчаница. Победнику мастерса у Риму следи астрономска сума од преко милион евра.

Следећи Ђоковићев ривал биће бољи из двобоја Холгера Рунеа и Алексеја Попирина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана