Шта је Ђоковић поручио Надалу након побједе

ГС
Шта је Ђоковић поручио Надалу након побједе

РИЈАД - Новак Ђоковић и Рафаел Надал одиграли су још један сјајан меч, за крај. У посљедњем међусобном сусрету двојице највећих тенисера у историји, Србин је побиједио Шпанца, а многи су пратили са колико поштовања и пажње су говорили и поступали један према другом.

Многи су без трептаја гледали како Новак посматра Рафу док га моли да остане у тенису, као што су се лиле сузе у Ријаду, у Саудијској Арабији, док се Шпанац опраштао од каријере и посебно од ривалства са Новаком Ђоковићем.

И симболика и игра случаја, хтјеле су да Новак буде тај ко ће испратити Надала практично у пензију, јер након суботњег меча неће играти ни на једном турниру осим на Дејвис купу у новембру, када ће се опростити под заставом Шпаније.

Зато је и Новак знао колику тежину има тренутак послије меч лопте, у којем је упркос побједи он био тај који је честитао. На свој, џентлменски начин, Ђоковић се потпуно склонио у други план након меча, почев од сусрета на мрежи, на којем је Надалу рекао лијепе ријечи.

Цијели свијет је пратио њихов посљедњи сусрет у улози активних играча, а Ђоковић је знао да уљепша Шпанцу опроштај.

"Рекао сам ти и на мрежи, било је невјероватно задовољство дијелити терен са тобом. Био је ово емотивни моменат, емотивни дан, играли смо толико мечева у много година. Немој човјече да напушташ тенис, остани још мало, остани са нама. Завршићу са великом поруком захвалности не само од мене, већ и од цијелог тениског свијета за све што си оставио за собом. Заиста то поштујемо", казао је Новак Ђоковић, преноси "Мондо".
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана