Српска тенисерка имала богиње, упалу плућа, операцију јетре па направила сензацију на Вимблдону

ГС
Српска тенисерка имала богиње, упалу плућа, операцију јетре па направила сензацију на Вимблдону

ЛОНДОН - Српска тенисерка Наталија Стевановић (225. на WTA листи) приредила је сензацију на Виблдону побједом у првом колу против бивше прве играчице свијета Каролине Плишкове (225. на WTA листи) резултатом 2:0 у сетовима (6:2, 6:3), а након меча новинарима је открила своју занимљиву причу.

Истакла је да јој Плишкова одговара стилом игре и због тога је била задовољна жријебом.

-Толико емоција, једноставно сам мирна… Како? Када смо гледали жријеб, видјели смо име Плишкове, гледала сам са мужем и тренером и навијали смо да будем ја и изашло је моје име. Она је мени одговарала по стилу игре - форхенд, бекхенд, висока играчица која игра равно и има добар сервис, било је прво да почнемо, па ћемо да видимо даље - рекла је Стевановићева, која није клонула ни када је пропустила чак четири меч лопте.

По завршетку меча чак је појела и мало Вимблдонске траве како то ради Новак Ђоковић.

-Сви мисле да је због Новака, јесте он инспирација, дискретно сам се поздрављала са теренима од када сам дошла, то је потребно да се осјети атмосфера и енергија, када сам се квалификовала била сам у фазону да се поједе више. Није ми циљ да копирам Новака, па сам урадила дискретно. Ако не осјећаш оно што радиш онда то нема смисла – истакла је.

Ова 28-годишња тенисерка открила и је с каквим се потешкоћама борила током каријере и поставила је висок циљ на свом дебитантском Гренд Слему.

-Полуфинале је циљ. Прошла сам много, супруг Никола је разговарао са спонзором прије меча и рекао му: „Знате 28 година, разумијем ја вас, али знате да је она сазрела“. Са 22 године сам имала операцију јетре, док смо се вратили, имала сам седам-осам килограма мање. Пола стомака ми је сјечено, дуг је то процес, нестварно је да се вратим на терен. Имала сам богиње, упалу плућа у току короне и сада се најежим, није лијепо - казала је.

Стевановић ће у другој рунди играти против Њемице Тамаре Корпатих (122. на WTA листи).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана