Српкиња апсолутни хит Вимблдона, већ је зарадила богатство као никада у каријери

Агенције
Српкиња апсолутни хит Вимблдона, већ је зарадила богатство као никада у каријери

ЛОНДОН - Српска тенисерка Наталија Стевановић (225. на WТА листи) наставила је да пише најљепшу бајку овогодишњег Вимблдона и већ је на овом турниру зарадила половину укупне зараде током дугогодишње каријере.

Стевановић (28) није имала нимало лагодан пут да би дошла до данашње позиције. Ова дјевојка из Ниша планирала је да одустане након бројних здравствених проблема који јој нису дозвољавали успјехе. Преживјела је богиње, али и тешки облик вируса корона, због којег је била прикована за кревет.

Међутим, вратила се јача него икада и на овогодишњем Вимблдону игра тенис живота. На најважнијем турниру у сезони Стевановићева је нанизала пет побједа и све су дошле резултатом 2:0, тако да још увијек није изгубила нити један сет.

Прво је остварила три побједе у квалификацијама, а онда је шокирала славну Чехињу и 18. носитељку Каролину Плишкову. Јуче је своју бајку наставила побједом против Тамаре Корпач.

Осим резултатског, овај успјех има и врло важан финансијски аспект. Како у каријери није имала озбиљнијих резултата, тако није ни зарадила велики новац као њене ривалке.

Досадашња зарада Стевановићева у каријери је 380.000 евра према подацима WТА, а то се прикупило за десетак година каријере. На овогодишњем Вимблдону већ је зарадила више од 150.000 евра и тај новац ће јој сигурно помоћи да се лакше носи с најбољим тенисеркама свијета, што јој је наредни циљ.

То је апсолутно највише што је зарадила на једном турниру, а зарада може бити и много већа уколико успије у наредном колу направити сензацију и савладати легендарну Чехињу Петру Квитову. Припало би јој још 90.000 евра, што би укупну зараду на Виблдону чинило већом од 240.000 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана