Крај за Србија опен, турнир се сели у Букурешт

Срна
Foto: Илустрација

БУКУРЕШТ - Јон Циријак, једно од највећих имена у историји тениског бизниса, потврдио је да ће се Србија опен од наредне године играти у Букурешту.

Наравно, неће се више звати овако, али ће вјероватно остварити циљ који је имала породица Ђоковић на Дорћолу.

„Одушевљен сам што могу да откријем да ћемо од 2024. вратити турнир из Београда у Букурешт“, истакао је Циријак који је био осредњи тенисер али се прославио као менаџер и тренер Бориса Бекера када је освојио Вимблдон 1985, као још увијек најмлађи шампион у историји.

„Циљ је да добијемо серију 500, али сам свестан да то неће бити нимало лако“, тврди Циријак.

Иначе овај турнир је игран у Будимпешти када је избила пандемија због короне. Румун је тада одлучио да изнајми лиценцу Ђоковићу, такмичење је играно двије године у Београду, овог априла у Бањалуци а догодине се враћа у Букурешт, који је раније имао већ сличан турнир.

Циријак је до прије неку годину био власник мастерса у Мадриду али је продао лиценцу за 360 милиона евра ИМГ-у. Сада жели да у својој земљи организује велике турнире, пише спот клуб.

Он се осврнуо и на компликовану ситуацију Симоне Халеп која не игра од прошле јесени због сумњи да се допинговала, али још нема расплета те оптужбе.

„Симонину каријеру су практично окончали“, оптужује Циријак надлежне институције и додаје:

„Али неко мора да одговара за то. Колику одштету може она да тражи за то. Сто милиона? Двеста милиона? Ко је крив? Неко мора да буде одговаран и веома сам тужан због свега што јој се догађа“.

 Иначе Халепова је прекјуче саслушана у Лондону а одлука се очекује за око двије недјеље. Процјена је да би бивша шампионка Вимблдона и Ролан Гароса могла да буде кажњена за вријеме које је провела ван терена и тако практично одмах добије дозволу да игра.

Румунка се више пута жалила због одлагања њеног саслушања чак три пута откако је у октобру суспендована због сумњи да се допинговала.

„Докле ће ово трајати“, огласила се прије неколико недеља када јој је трећи пут одложено давање изјаве.

 „Ја имам право на брзо саслушање. Овако се угрожавају моја права“, каже Хелепова.

Симона има 31 годину а посљедњи меч је играла на УС опену када је у првом колу поражена од Украјинке Снигур, 124. на свијету. Прије тога је освојила Торонто и предала се у Синсинатију без игре. Већ је тада вјероватно знала за оптужницу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана