Спектакл на Ролан Гаросу који се чекао: Новак или Карлос

Г.С.
Спектакл на Ролан Гаросу који се чекао: Новак или Карлос

ПАРИЗ – Слиједи тениски спектакл који су сви прижељкивали. У полуфиналу Ролан Гароса састаће се тренутно два најбоља играча на свијету. Новак Ђоковић који је у походу на 23. гренд слем титулу и највећа нада свјетског тениса Карлос Алкараз.

Ђоковић има шансу да се освајањем Гароса упише у тениску историју, а поред тога да преузме опет и прво мјесто на АТП ранг-листи. У једином досадашњем дуелу на мастерсу славио је млади Шпанац.

Ђоковић има искуство играња великих меча док је и Алкараз показао да зна како се долази до гренд слем титуле. Новинаре је због тога интересовало да Ђоковић упореди младог Шпанца са највећим ривалима Рафаелом Надалом и Роџером Федерером.

- Алкараз је играч који привлачи много пажње, али Надал и Федерер, то не може да се пореди. Мора много да весла још да дође до тих висина, али на правом је путу. Полуфинале гренд слема… Игра се до последње капи крви, зноја, снаге, свега… Да се оде још корак даље – не знам још колико ћу прилика имати да се борим за велике трофеје, ово видим као велику прилику кад год сам у овој ситуацији - поручио је Ђоковић.

И док се српски тенисер већим дијелом мучи у Паризу, Алкараз је неумољив. "Прегазио" је Циципаса у три сета, а ниво његове игре је застрашујући. И сам признаје да једва чека полуфинале и меч који су након жријеба сви прижељкивали.

- Стварно сам желио да играм тај меч, послије прошлогодишњег меча у Мадриду хтио сам да играм са њим поново. Обојица смо на високом нивоу. Ако хоћеш да будеш најбољи, мораш да побиједиш најбоље. За мене је играње против такве легенде као што је Новак историјска прилика - изјавио је шпански тенисер.

Додаје да у мечу може да пресуди његова младост.

- Биће ово његово 45. полуфинале гренд слема, мени тек друго. Искуство је на његовој страни, али о томе нећу да размишљам. Изабраћу да ће одлучити моја младост. Новак је увијек фаворит, не кажем то да бих скинуо притисак, док год он игра тенис, он је фаворит, освојио је толике титуле, играо је против најбољих - закључио је Алкараз који истиче да је сањао о оваквим мечевима и да зна како да игра против Новака.

- Ђоковић је један од најбољих играча по ударцу лоптице, стварно је комплетан, ради све ствари одлично и то ме фасцинира. Када игра добро или на нивоу који дјелује просјечно, тај ниво је такође фантастичан. Дошли смо до тога да играмо против играча који ће да те казне ако се опустиш неколико минута. Не смијем да дозволим да се такво опуштање догоди и против Новака као што се догодило против Циципаса у завршници меча - јасан је Карлос.

Нисам тренутно најбољи

На питање да ли је у овом тренутку најбољи тенисер, Шпанац је дао дипломатски одговор.

- Не желим да кажем да сам најбољи, али осјећам да сам међу најбољима када говорим о нивоу који показујем. Сваки меч је другачији, осјећам се комфорно на терену, тениски, ментално, добро се осјећам, играм сјајан тенис и то могу да кажем - јасан је Карлос.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана