Шпанац у драматичном финалу освојио Вимблдон: Алкараз срушио Ђоковићев сан

Д.П-
Шпанац у драматичном финалу освојио Вимблдон: Алкараз срушио Ђоковићев сан

ЛОНДОH – Шпански тенисер и први рекет свијета Карлос Алкараз освојио је Вимблдон, пошто је у финалном окршају побиједио Новака Ђоковића са 1:6, 7:6 (8:6), 6:1, 3:6, 6:4. послије четири часа и 45 минута игре.

Алкараз, који има само 20 година, освојио је први трофеј у Лондону, а други на грен слемовима, након што је славио и прошле године на УС Опену у Њујорку.

Уједно, спријечио је 16 година старијег српског тенисера да освоји осму титулу и пету узастопну на Вимблдону и "зауставио" га на 23 грен слема.

Такође, сачувао је прво мјесто на АТП листи, а у међусобном скору сада води 2:1.

Почетак меча најављивао је потпуно другачији исход,

Ђоковић је убједљиво добио први сет и многи си помислили да ће лако до титуле, поготово што је до овог меча имао скор 78-0 на Вимблдону кад освоји први сет.

Ипак, Шпанац се стабилизовао у другом сету, а Ђоковић грјешио више него обично (пропустио сет лопту у тај-брејку), што је Алкараз искористио и изједначио у сетовима.

На крилима изједначења убједљиво је освојио трећи сет, Ђоковић је узвратио у четвртом и онда на почетку петог десио се вероватно кључни моменат меча - промашај зицера Ђоковића на брејк лопти за 2:0.

Алкараз је своју прилику искористио и сачувао сервис до самог краја, посебно добро је одиграо одлучујући гем и исписао историју тениса.

Додик упутио подршку Ђоковићу након финала Вимблдона

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је поруку подршке најбољем свјетском и српском тенисеру Новаку Ђоковићу након великог финала овогодишњег Вимблдона.

"Поштовани Новаче, направили сте сјајну серију резултата и уласком у финале најпрестижнијег тениског турнира на свијету остварили сте историјски успјеџ", навео је Додик.

Он је истакао да је Ђоковић, иако је изостао жељени резултат у финалу, показао својим спортским умијећем, као и много пута до сада, зашто је најбољи тенисер свих времена.

"Свим љубитељима жбијелог спортаж широм свијета приуштили сте незаборавне тренутке током цијелог турнира, а све нас у Републици Српској, који за Вас здушно навијамо, чинили поносним и срећним. Хвала Вам што сте непресушни извор инспирације и звијезда водиља свим младим генерацијама", навео је Додик.

Он је пожелио Ђоковићу пуно успјеха у наставку каријере, добро здравље и да још пуно година господари свјетским тениским теренима, саопштено је из кабинета предсједника Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана