Шок у Риму: Чилеанац убједљив против Ђоковића

Б92
Foto: Taнјуг/АП

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић је елиминисан у трећем колу Мастерса у Риму, пошто је Чилеанац Алехандро Табило славио са 2:0 у сетовима.

Чилеански тенисер, 32. на свијету, је најбољег играча свијета савладао за један сат и седам минута игре, по сетовима 6:2, 6:3.

Новак је веома лоше ушао у меч, док је Чилеанац играо као у "трансу". Већ у првом гему одузео сервис српском тенисеру. Имао је три брејк лопте (0:40), Ђоковић је успио да се врати на 40:40. У наставку је са два узастопна поена дошао до брејка.

Сигуран је био Табило на свој сервис, а потом је услиједило изненађење у трећем гему. Још једном је успио најбољем тенисеру свијета да одузме сервис и дође до велике предности у првом сету. Имао је једну брејк лопту и успјешно је искористио.

Све је текло као "подмазано" за Чилеанца, одмах у четвртом гему је потврдио брејк. Ђоковић се консолидовао на тренутак, дошао до првог гема на свој сервис, потом и у седмом гему славио са нулом (5:2).

Ипак, Чилеанац је на свој сервис дошао до три сет лопте и експресно завршио први сет за пола сата игре. Одмах је прву сет лопту искористио и са нулом оставио Новака – 6:2.

И други сет је катастрофално почео за Ђоковића. Одмах и на старту другог Чилеанац је направио брејк, а потом га и потврдио (0:2).

У наставку, Ђоковић је држао корак за Табилом, али није успијевао да му одузме сервис. Наближи је био у шестом гему другог сета на (30:40), али је Чилеанац одиграо беспријекорно.

Довео је Новака у ситуацију да сервира за останак у мечу (5:3) и тада ријешио питање побједника. Дошао је Чилеанац до једне сет, брејк и меч лопте.

Новак није имао концентрацију направио је дуплу сервис грешку, која га је коштала пласмана у осмину финала (6:3).

Чилеанац у сљедећем колу игра против Карена Качанова, који је био бољи у два сета од Франсиска Серундола.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана