Сладојевић: ТК Младост добио легално руководство

Милан Зубовић
Foto: M. ZUBOVIĆ

БАЊАЛУКА - Тениски клуб Младост из Бањалуке добио је ново руководство, а функцију директора обављаће Станиша Сладојевић који је уједно и члан управног одобра којег још чине Здравко Предраговић и Дражен Випотник.

У надзорном одбору Душко Лепир, Зоран Башић и Љубица Савић. Функцију спортског директора и даље ће обављати Огњен Ђурђевић док је секретар Лана Поповић.

- Скупштина ТК Младост оджана је 18. маја и на њој су изабрани нови чланови скупштине као и остала руководећа тијела. Било је пристуно 30 чланова, а петоро их је напустило гласање, док су остали гласали за ново руководство клуба. Међу њима је био велики број тренера клуба и надам се да ћемо наставити ићи истим путем. Скупштину су напустили бивши директор и три члана скупштине с тим што је један од њих тренер клуба док су остали остали у сали - рекао је Сладојевић.

Он је нагласио да ће увијек бити незадовољних, али да је рука свима пружена да остану у клубу да се договоре и наставе сарадњу.

- Имамо противнике у вођењу клуба и дуго датира проблем између административног и спортског дијела. Спортски дио ради јако добар посао, али административни дио није добро радио и сада је наш задатак да успоставимо бољу координацију између та два дијела да боље функционише. Надам се да ће се све ово ријешити на најбољи начин. То су људи који су подигли клуб и нема препрека да не наставимо заједнички да радимо, али није све до нас - додао је Сладојевић.

Демантовано је информације да је скупштина била нелегитимна.

- Правни тим који је радио на припреми скупштине и све ускладио са законом о спорту рекао је да нема правних препрека - истакао је Сладојевић.

Ђурђевић је нагласио да је на овој позицији нешто дуже од од двије године и да му је продужен мандат.

- Што се тиче спортске приче у клубу она је на много вишем нивоу него ранијих година и прошлу годину смо завршили као најбољи клуб Републике Српске. Једини имамо професионалне играче на АТП и WТА листи. Стуб сваког клуба су тренери и родитељи и ако то функционише онда и клуб функционише. То је код на много високом нивоу. У наш клуб дошло је више од 20 играча из других клубова. На У16 првенству БиХ које ће бити одржано сутра од 25 играча, девет је из нашег клуба што довољно говори о томе како добро радимо - рекао је Ђурђевић.

Освренуо се на писање појединих бањалчучких медија.

- Један поратл је пренио нетачну информацију да је одређен број тренера и запослених напустили скупштину, а истина је да је напустио само бивши директор и само један тренер док је један био оправдно одустан јер је у иностранству, а осталих осам тренера су подржали све структуре и они су добили представнике у свим сферама клуба - нагласио је Ђурђевић.

Душко Лепир је рекао да ће бити члан надзорног одбора.

- Дата ми је улога да будем у НО и трудићу се да све буде по закону да надгледамо то и инсистирамо да буде другачије него ранијих годниа да би се добило на квалитету у раду - рекао је Лепир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана