Скандал: Швајцарци сумњају да је Ђоковић уопште оперисан

ГС
Foto: Агенције

Ђоковић се побједом вратио на тениски терен, само три недјеље након операције. Неки швајцарски медији питају се "да ли је све био само блеф"

"Без проблема на старту: Ђоковићево кољено издржава", пише њемачки Скај спорт.

"Ђоковић наставља да демонстрира своје невјероватне квалитете", оцјењује портал Ватсон.

"На централни терен Вимблдона можда је изашао с бандажом за колено, али седмоструки шампион није показао никакве знаке повреде током меча против Вита Коприве на ’светој трави’: побиједио је са 6:1, 6:2 и 6:2", преноси портал Тениснет.

Трудио се, каже, да не размишља превише о кољену, преноси Ђоковићеву изјаву након меча њемачки Јуроспорт.

"Вјероватно не бих ризиковао ни за један други турнир осим за Вимблдон", признао је Ђоковић.

А непосредно уочи тог меча првог кола, швајцарски Ноје Цирхе цајтунг објавио је текст под насловом: "Чудесно изљечење Новака Ђоковића – сада и Србија има кољено нације".

Одмах на почетку текста поставља се питање: "Да ли је заиста имао операцију или је цијела ствар била само блеф?"

За Федерера је то био почетак краја

Швајцарски лист подсјећа да је Ђоковић већ седам пута освајао Вимблдон.

"С још једном титулом изједначио би се с Роџером Федерером".

У чланку се наводи да је 37-годишњи Србин повредио колено на Роланд Гаросу прије нешто више од три недјеље и да је морао да одустане у четвртфиналу против Норвежанина Каспера Руда.

"Дан касније, речено је да је био подвргнут операцији менискуса у Паризу".

"Операције колена су деликатне за тенисере, то је познато не само у Швајцарској. Роџер Федерер је 2020. озлиједио менискус док је купао своје ћерке, дан након пораза у полуфиналу од Ђоковића. Морао је на операцију. Био је то почетак краја његове велике каријере".

Повратак Пирмина Цурбригена

Лист, међутим, подсјећа да је било и брзих оздрављења након захвата на кољену: "Швајцарска се радо сјећа ’кољена нације’: Пирмин Цурбриген повриједио је менискус на скијању у Кицбилу 1985. године и морао је да буде подвргнут операцији. Уочи Свјетског првенства у Бормију његов опоравак постао је трка с временом".

"У то је вријеме је цијела земља навијала за човјека из Валеа. И Цурбриген је успио. Вратио се на стазу на вријеме за почетак Свјетског првенства и освојио злато у спусту и комбинацији у Бормију, као и сребро у велеслалому. Када је возио спуст пред телевизорима је сједило 1,7 милиона гледалаца. То је још увијек рекордна гледаност за швајцарску телевизију када је ријеч о неком спортском догађају".

Да ли је Ђоковић заиста оперисан?

"Али, скијање је мање стресно за кољена од тениса, са својим наглим промјенама смјера и много кочења и стартовања", пише швајцарски лист, преноси Б92.

"Ђоковић несумњиво има изузетне мишиће, што му је сада можда помогло. Ипак, посљедњих дана у Вимблдону су се појавиле сумње да ли је Србин заиста оперисан".

Сумње је, преноси Ноје Цирхер цајтунг, "подгрејао Божидар Маљковић, предсједник Олимпијског комитета Србије, који је локалним медијима рекао да је разговарао с Ђоковићевим стрицем Гораном и да му је он рекао да Ђоковић није био на операцији".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана