Синеру скинуто 400 бодова

Танјуг
Синеру скинуто 400 бодова

БЕОГРАД - Асоцијација тениских професионалаца (АТП) одузела је данас 400 бодова Италијану Јанику Синеру, који је задржао прво мjесто на листи најбољих играча свијета.

Међународна агенција за интегритет тениса (ИТИА) саопштила је јуче да је Синер два пута био позитиван на забрањену супстанцу клостебол у марту ове године током Мастерса у Индијан Велсу. ИТИА је навела да Синер неће бити суспендован пошто је независна комисија утврдила да у овом инциденту нема кривице или немара италијанског тенисера.

Независна комисија је утврдила да Синер није крив, пошто је забрањену супстанцу на италијанског тенисера у траговима ненамјерно пренио његов физиотерапеут Ђакомо Налди.

ИТИА је навела да ће Синер према правилима изгубити 400 бодова и новчану награду (325.000 долара), коју је освојио у Индијан Велсу. Синер је поражен у полуфиналу Индијан Велса од Карлоса Алкараза 1:6, 6:3, 6:2.

АТП је данас објавио ажурирану листу најбољих тенисера свијета. Синер је први са 9.360 бодова, док је српски тенисер Новак Ђоковић други са 7.460. Потом слиједе Шпанац Карлос Алкараз, Нијемац Александар Зверев, Рус Данил Медведев...

Најбољи тенисери свијета ће од 26. августа учествовати на последњем гренд слем турниру сезоне УС Опену. Титулу брани Новак Ђоковић.

Жријеб за УС Опен биће одржан 22. августа од 18 часова у Њујорку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана