Синер јачи од Рунеа, Новак у полуфиналу

ГС
Foto: Taнјуг/AP

Италијан Јаник Синер побиједио је вечерас Данца Холгера Рунеа у посљедњем мечу "Зелене групе" Завршног мастерса у Торину и тако омогућио најбољем тенисеру свијета, Србину Новаку Ђоковићу, пласман у полуфинале.

Синер је славио резултатом 2:1 (6:2, 5:7, 6:4).

Новак је раније данас савладао идентичним резултатом Пољака Хуберта Хуркача.

Синер је освојио прво мjесто на табели "Зелене групе" са три побjеде, док је Ђоковић други са два тријумфа и једним поразом. Руне је трећи са једном побjедом и два неуспjеха, док је Хуркач четврти са једним поразом. Пољски тенисер је замijенио Грка Стефаноса Циципаса, који се прijе два дана повукао са турнира због повреде. Грк је посљедњи на табели са два пораза.

Меч између Синера и Рунеа је трајао два сата и 33 минута. Ово је био трећи међусобни дуел италијанског и данског тенисера, а први тријумф Синера.

Италијан је први сет добио 6:2, а велика борба је виђена у другом сету, који је припао Рунеу резултатом 7:5. У трећем сету играло се гем за гем до резултата 4:4. Синер је потом направио брејк у деветом гему, а онда је на свој сервис стигао до побједе.

Полуфинала турнира у Торину су на програму у суботу. Ђоковић и Синер ће своје противнике у полуфиналу сазнати послије сутрашњих мечева трећег кола у "Црвеној групи".

Шпанац Карлос Алкараз ће сутра од 14.30 часова играти против Руса Данила Медведева. Од 21 сат ће се састати Нијемац Александар Зверев и Рус Андреј Рубљов. Медведев је већ обезбиједио полуфинале са двије побједе, док Зверев и Алкараз имају по један тријумф и један пораз. Рубљов је посљедњи са два пораза.

Ђоковић брани титулу у Торину. Српски тенисер је још раније обезбиједио прво мјесто на АТП листи на крају године, осми пут у каријери.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана