Синер доводи бившег Ђоковићевог тренера послије допинг скандала!

ГС
Foto: Профимедиа

Једна за другом ређају се вијести послије својеврсног допинг скандала у којем је учествовао Јаник Синер током турнира у Индијан Велсу.

Због присуства клобестола, њему су одузети бодови и зарађена новчана награда са тог турнира, али није било никакве суспензије и Италијан се нормално такмичио цијеле сезоне.

Након што је све испливало на видјело, Јаник је решио да се растане са својим физиотерапеутом Ђакомом Налдијем и тренером за физичку припрему, Умбертом Фераром.

Истакнуто је да управо Налди није обавестио свој тим да је користио крему која је садржала клобестол, после чега је масирао Синера и тако је дошло до контакта са недозвољеном супстанцом. Они су признали кривицу, па је Синер ослобођен свих оптужби, а врло брзо се Јаник Синер дао у потрагу за новим тимом који ће се старати о њему.

Како јавља италијански Еуроспорт, одлука је пала на бившег тренера Новака Ђоковића за припрему. Марко Паники, са којим је српски ас чак шест година вриједно радио, спомиње се као главни кандидат да наслиједи Налдија и Ферару.

Ђоковић и Паники су почели са сарадњом 2018. године, када је у Новаковом тиму и даље био Марјан Вајда. Међутим, недавно је дошло до разлаза између двије стране, пошто је српски тенисер желио да крене даље и промијени тим. То се догодило 30. априла 2024. године.
Марко је радио у многим тениским федерацијама укључујући и италијанску.

Оно што треба истаћи јесте да Марко Паники неће сарађивати са Јаником Синером на Ју ЕС опену, а да њих двојица треба да договоре све детаље по завршетку посљедњег Гренд слема у сезони.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана