Сензација на Мастерсу у Синсинатију: Лајовић бољи од Синера за осмину финала

Танјуг
Сензација на Мастерсу у Синсинатију: Лајовић бољи од Синера за осмину финала

СИНСИНАТИ - Српски тенисер Душан Лајовић пласирао се у осмину финала Мастерса у Синсинатију, пошто је синоћ савладао Италијана Јаника Синера са 2:0 (6:4, 7:6 (7:4)).

Тренутно 66. играч свијета успио је да елиминише шампиона Торонта и шестог на АТП листи, па отуда овај тријумф још више добија на значају. Меч је трајао два сата.

Први сет је српски тенисер одиграо агресивније од противника. До брејка је стигао у седмом гему у којем провинику није дозволио да освоји нити један поен. До краја сета је сигурно сервирао за 1:0 у сетовима.

Други сет је Италијан боље отворио и Лајовић је морао да се брани. У другом гему српски тенисер је спасио три брејк лопте и тако преузео моментум игре.

Исто је учинио Синер у седмом гему али сет је отишао у тајбрејк. Лајовић је при крају сета био прибранији и боље је сервирао, што му је омогућило победу.

Наредни противник Лајовићу ће бити Американац Тејлор Фриц, који је био бољи од италијанског тенисера Лоренца Сонега са 6:4, 7:6 (7:1).

Лајовић је изјавио да је знао да га очекује тежак меч, али да је успио да скине притисак и дође до тријумфа.

- Знао сам да ће бити тешко, има много самопоуздања, било је "густо". Користио сам добро кик и равне сервисе, успео сам да скинем тиме притисак са себе. У тај брејку сам имао велику жељу, он је направио неке грешке -рекао је Лајовић.

Додао је да је промијенио многе ствари, да ради на менталном здрављу са терапеутом.

Српски тенисер је у главни жријеб ушао кроз квалификације.

-Увек је тешко, поготово када човек има преко 30 година. Већ смо готове особе и за промену је потребан напор. Али почело је да функционише - истакао је Лајовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана