Са Куле Београд одато признање Ђоковићу VIDEO

ГС
Foto: Принтскрин

Након побједе Новака Ђоковића над Каспером Рудом од 3:0 у финалу Ролан Гароса и 23. освојеног гренд слема, најбољем тенисеру свијета одато је признање са Куле Београд.

Новак Ђоковић је тријумфом у Паризу постао једини тенисер са 23. гренд слем титуле, а поводом овог догађаја Ђоковићев лик освануо је на Кули Београд у главном граду Србије.

– Док су се Булоњском шумом данас проламали звуци ‘Боже правде’, а српска тробојка лепршала изнад трибина стадиона “Филип Шатрије”, са Куле Београд, новог симбола наше престонице, вечерас је упућена спектакуларна честитка Новаку Ђоковићу, који се освајањем “Купа мускетара” у Паризу попео на сам врх тениског Олимпа и тако званично отклонио све сумње око тога ко је заиста најбољи тенисер свих времена – навели су из Belgrade Waterfronta.

 

Послије побједе над норвешким тенисером Каспером Рудом, Ђоковић ће и званично бити поново број један на свету са 7.595 бодова, испред Карлоса Алкараза са 7.175 бодова.

– Бриљантном побједом над Рудом и освајањем трећег Ролан Гароса у каријери, Новак Ђоковић, човек који нам је својим бравурама на терену толико пута измамљивао осмехе и улепшавао недељно поподне, златним словима се уписао у све тениске алманахе јер је постао једини тенисер у историји “бијелог спорта” са 23 освојена гренд слема. Испраћен стојећим овацијама париске публике, наш Ноле је закорачио у спортску бесмртност и постао највећи који је икада држао тениски рекет у рукама – истиче се у саопштењу Belgrade Waterfronta.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана